Στ. Θεοδωράκης: Μας ζητούσαν να ψηφίσουμε τις Πρέσπες κάποιοι από αυτούς που τώρα φωνάζουν

Στ. Θεοδωράκης: Μας ζητούσαν να ψηφίσουμε τις Πρέσπες κάποιοι από αυτούς που τώρα φωνάζουν
Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού MotionTeam

Στο 5% ο στόχος του Ποταμιού στις ευρωεκλογές. "Δεν είμαστε αιώνιοι στην Πολιτική", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον News 24/7 στους 88,6.

Στόχος του Ποταμιού στις ευρωεκλογές είναι το 5% και η εκλογή δύο ευρωβουλευτών, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Αν πέσουν αρκετά κάτω από αυτόν το στόχο άφησε να εννοηθεί ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Από αύριο ξεκινάω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από την Πελοπόννησο και μετά στη Θεσσαλία, η περιοδεία θα συνεχιστεί μέχρι τη μέρα των ευρωεκλογών. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα μήνυμα αλλά όχι ευαγγέλιο. Το 20% μόνο των ερωτηθέντων απαντούν. Όλοι οι άλλοι αδιαφορούν. Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα ναι ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια αυθύπαρκτη πολιτική πράξη για το ποιους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο. Τα άλλα κόμματα ψάχνουν να βρούν τον καλύτερο τηλεπαρουσιαστή ή ποδοσφαιριστή, αλλά στο ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει ανάγκη από καλές ατάκες ή πάσες. Ο κόσμος θα ψηφίσει αυτούς που έχουν ουσιαστικές προτάσεις παρά τα διχαστικά μηνύματα που θα εκπέμπονται από δεξιά και αριστερά. Η Ευρώπη απειλείται από τον εθνικισμό και το λαϊκισμό. Ο πρόεδρος Μακρόν ευτυχώς το έχει καταλάβει”.

Στην ερώτηση ποιοι είναι οι τρεις λόγοι για να ψηφίσει κανείς Ποτάμι απάντησε: “Το πρώτο είναι το ευρωψηφοδέλτιό μας. Προτείναμε 15 ανθρώπους από 15 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είναι μια γενναία πολιτική πράξη. Το δεύτερο είναι ότι τολμάμε αυτά που δεν τολμάνε οι άλλοι. Το αποδείξαμε με το μακεδονικό. Πολλοί από αυτούς που βγαίνουν τώρα στις πλατείες και φωνάζουν για τις Πρέσπες μας έλεγαν μην τολμήσετε να μην ψηφίσετε τη συμφωνία. Το τρίτο είναι ότι ποτέ δεν θα γίνουμε ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, δεν θα φτιάξουμε σκληρό κομματικό μηχανισμό”.

“Ο στόχος μας στις ευρωεκλογές -συνέχισε- είναι το 5%, να εκλέξουμε δύο ευρωβουλευτές. (σ.σ. απαντώντας στην ερώτηση τι θα σημαίνει για την συμμετοχή του Ποταμιού στις εθνικές εκλογές η μη επίτευξη αυτού του στόχου). Με το 4,9% δεν θα μας πείτε να πάμε σπίτι μας, βέβαια. Κοιτάξτε, δεν είμαστε αιώνιοι στην πολιτική. Αν ο κόσμος μας αφήσει μόνους μας πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή”.

Σχολιάζοντας το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε: “Επέλεξαν να προβάλουν κάποιες κακές στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως όταν έλεγε ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ όνομα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της. Πώς είναι δυνατόν να το χειροκροτούν άνθρωποι αυτό που ήταν η παρακμή της χώρας; “

Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: “Θα κυκλοφορήσει σε λίγες ώρες ένα φυλλάδιο με πέντε προτεραιότητες της χώρας και αυτό το κείμενο θα είναι η βάση για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το πρώτο κόμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε, “όποιο κι αν είναι το πρώτο κόμμα, δεν θα κάνουμε πριτς σε όποιον επιλέξει ο λαός”. Στην ερώτηση γιατί πρόταση συγκυβέρνησης να γίνει στο Ποτάμι και όχι στο ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι “το μέλλον της χώρας δεν είναι η επιστροφή στο παρελθόν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα