Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ
Political leaders' debate on primary sector and agricultural policy in Athens, Greec on Jan. 18, 2017 / , 143 , - () , , , 18 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης από τον επικεφαλής του Ποταμιού με αφορμή τις εξελίξεις στο ΔΟΛ. "Κατά καιρούς όλο έχουν υποκύψει στη λαγνεία των τρακτέρ καί κάποιοι υπερηφανεύονται για τα γαλάζια, πράσινα και κόκκινα μπλόκα", είπε

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ κυριάρχησαν στην ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να δίνει επίσης έμφαση στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ενώ είπε με νόημα ότι: “Κατά καιρούς όλο έχουν υποκύψει στη λαγνεία των τρακτέρ καί κάποιοι υπερηφανεύονται για τα γαλάζια, πράσινα και κόκκινα μπλόκα”.

Ο κ.Θεοδωράκης με αφορμή την ανάληψη των ηνίων του ΔΟΛ από το μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής Βασίλη Μουλόπουλο έκανε λόγο για επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ με μοχλό τις διωκτικές αρχές και με βάση τα υπαρκτά προβλήματα που είχαν πολλά ΜΜΕ, τα οποία όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες καταριόταν και τώρα έρχεται να τα συνετίσει.

“Ο Τσίπρας προσπαθεί να πει ότι ‘δεν είναι αυτό που νομίζετε’. Γιατί είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κομμα να αναλάβει να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα ενός εκδοτικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στην Τουρκία, τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Βόρειο Κορέα, σε χώρες- πρότυπο”, είπε ειρωνικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Υποστήριξε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι “το όνειρο κάθε εξουσίας: Να μιλούν όλοι με την ίδια φωνή. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Δίνουν νέα διάσταση στη διαπλοκή”.

Αναρωτήθηκε πως μπορεί να επιλυθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα μίας υπερχρεωμένης επιχείρησης: “Ποιος θα βάλει λεφτά στο ΔΟΛ; ‘Εχει περιουσία ο Μουλόπουλος; Έχει κολλητούς επενδυτές ή έχει ένα μυστικό τρόπο να πείσει τις τράπεζες να μην επιμείνουν στις απαιτήσεις τους;”

Ο κ.Θεοδωράκης είπε επίσης ότι έχει μία λίστα από site και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς εμφανείς πόρους και ότι περιμένει να γίνει έρευνα.

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου (που απουσίαζε από τη Βουλή καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ) για κυνήγι δημοσιογράφων, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην αγωγή κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη και ρωτώντας τον Αλέξη Τσιπρα “τι περιλαμβάνει η συμφωνία σας με τον κ.Καμμένο”. Χαρακτήρισε επίσης θλιβερό που κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά δημοσίως να καταδικάσει τον κ.Καμμένο.

Σχολίασε ιδιαίτερα ότι στο πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων δεν υπάρχει καμία αναφορά για πολιτική ευθύνη κανενός. “Όλα αυτά που λέγατε για το τρίγωνο της διαπλοκής ήταν ψέματα;” είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι πρόβλημα υπήρχε ειδικά όσον αφορά στα δάνεια των κομμάτων. “Προφανώς η εθνική συνεννόηση άρχισε από τα δάνεια των κομμάτων” σχολίασε ειρωνικά και συνέχισε: “Απευθύνομαι σε όλα τα κόμματα που είναι χρεωμένα στις τράπεζες. Οι εξηγήσεις τους δεν κρίνονται επαρκείς. Το ερώτημα είναι τριπλό. Γιατί τα πήρατε όλα αυτά τα δάνεια; Που τα ξοδέψατε; Πότε θα τα επιστρέψετε; Είναι οι απαντήσεις που οφείλετε να δώσετε στον ελληνικό λαό.”

Ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στο δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής στη χώρα μας:

“Είναι ένα μεγάλο τσουβάλι που έχει μέσα:

• ΦΠΑ αγροεφοδίων 24%, ενώ στην Ιταλία είναι 4%,

• κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου 50% ακριβότερο

από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες,

• κόστος ΌΣΔΕ, λογιστή και πιστοποίησης παραγωγής,

• κόστος διαχείρισης φυσικών πόρων (νερά, έδαφός) εξαιτίας της υπεράντλησης και κλιματικής αλλαγής

• κανόνια από τους εμπόρους και πληρωμή σε 12 μήνες,

• και το κερασάκι: φορολογία και ασφαλιστικό.

Αν θέλουμε να μην σβήσει ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση θα πρέπει να δεσμευτούμε σε εθνικό επίπεδο πως θα περιορίσουμε:

– το ΦΠΑ αγροεφοδίων

– το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκού Μέσους Όρους

– τη φορολογία”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα