Θεοδωράκης: "Το σύστημα εξουσίας έχει σαπίσει"

ΑΘΗΝΑ-ο Μίκης Θεοδωράκης (α) παρουσίασε το βιβλίο του «ΣΠΙΘΑ - για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή». (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ο Μίκης Θεοδωράκης (α) παρουσίασε το βιβλίο του «ΣΠΙΘΑ - για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή». (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε σε συνέντευξή του για το πολιτικό σύστημα ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης

Για ένα σύστημα εξουσίας που έχει σαπίσει και δηλητηριάζει το σώμα του έθνους, κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α), εξέφρασε την άποψη, ότι η μόνη λύση που μας απομένει είναι "να ξηλώσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες κινείται η χώρα δηλαδή την ξένη εξάρτηση".

"Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική, και πολιτιστική. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν την οριστική καταστροφή της", πρόσθεσε.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, τον κατηγόρησε ότι εξυπηρετεί τους ξένους.

"Όπως και ο προκάτοχός του, Γ. Παπανδρέου και μαζί τους όλος ο συρμός της εξουσίας, πηγαίνουν προς τα εκεί που οδηγούν οι ράγες που έχουν τοποθετήσει οι ξένοι", είπε χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τον οποίο εκτίμησε, ότι "εάν γίνει μηχανοδηγός αυτού του θλιβερού τραίνου, θα βλέπει και αυτός τα δέντρα τα περνούν".

Σε ερώτηση για τον εάν το Mέτωπο θα κατέβει στις εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε, πως δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει με κάποια θέση σε αυτό τον συρμό εξουσίας και καλεί σε αντίσταση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην "Ελληνική Χαλυβουργία"

Νέο κίνημα από τον Θεοδωράκη

Μ. Θεοδωράκης: "Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας"

SHARE:

24Media Network