Θεοδωράκης: Τρόικα εσωτερικού δεν αισθάνθηκα ποτέ

Θεοδωράκης: Τρόικα εσωτερικού δεν αισθάνθηκα ποτέ
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

"Κρατώ την εθνική συνεννόηση. Αν κάποια ποντίκια διαδίδουν διάφορα, δεν με ενδιαφέρει", δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των πολλών και όχι της τρόικας», τόνισε Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος σε διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζαν πολιτικούς αρχηγούς «τρόικα εσωτερικού».

Από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε πέρυσι, από εκεί κι έπειτα, «αν διάφορα ποντίκια διαδίδουν διάφορα δεν με ενδιαφέρει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δίνει ένα ισχυρό χαρτί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, σημειώνοντας πως στο κείμενο αποτυπώνονται πολλά πράγματα που «ανήκουν στην πραγματικότητα» όσον αφορά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο «προσγείωσε» τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα. «Αυτό που κερδίσαμε χθες με πάρα πολλά από τα πράγματα που έχουν συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν της Προεδρίας, είναι η πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια άλλη άποψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Μια άποψη πολύ πιο τρυφερή, πολύ πιο γενική και έξω από την πραγματικότητα. Νομίζω ότι η χθεσινή σύσκεψη προσγείωσε τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους βασικούς άξονες της ελληνικής στρατηγικής, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η απαραίτητη αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες θα πρέπει να συνοδεύεται από επαναπροωθήσεις όσων δε διώκονται στις χώρες από όπου προέρχονται.

Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστά κέντρα κράτησης. Ανέφερε ακόμη ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό, και αυτός το αποδέχτηκε, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μόνιμη δομή για τα ασυνόδευτα παιδιά, «όχι μόνο για την προστασία τους αλλά για την ενσωμάτωσή τους, για να τους κάνουμε Έλληνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα