Θεοδωρικάκος: 180 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στο γραφείο της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Θεοδωρικάκος: 180 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στο γραφείο της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο ΥΠΡΟΠΟ επισκέφτηκε το γραφείο ενδοοικογενειακής στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και συναντήθηκε με τους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν σώσει τη ζωή μιας γυναίκας από τις επιθέσεις του συντρόφου της.

Το γραφείο ενδοοικογενειακής στο Α.Τ Λευκού Πύργου επισκέφτηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Εκεί, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό για τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών και για την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο. Στη συνέχεια, ο Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα στο Λευκό Πύργο τόσο για συμβολικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους. Ο συμβολικός λόγος, είναι ότι εκεί εδρεύει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο τους τέσσερις μήνες που λειτουργεί έχει αντιμετωπίσει ήδη 180 υποθέσεις. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο» και ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε:

«Και συμβολικά τίμησα τους τέσσερις αστυνομικούς μας οι οποίοι πριν από έναν μήνα έσωσαν την τελευταία στιγμή πραγματικά μία γυναίκα η οποία είχε υποστεί την δολοφονική επίθεση από τον σύντροφό της. Είναι η γνωστή ιστορία στο πανελλήνιο και ασφαλώς στην Θεσσαλονίκη. Αυτά τα τέσσερα παλικάρια που έδρασαν με επαγγελματισμό συμβολίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στους τέσσερις αστυνομικούς αναφέρθηκε και σε ανάρτησή του ο Υπουργός στα social media . Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Κατά την επίσκεψη μου στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, συνάντησα και τους αστυνομικούς που έσωσαν την 38χρονη γυναίκα από τον σύντροφο της για να τους συγχαρώ από κοντά όπως είχα υποσχεθεί τον Δεκέμβρη. Οι τέσσερις αστυνομικοί έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν η Αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της, την κάνει με επαγγελματισμό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα, ανθρωπιά. Η ελληνική Αστυνομία δίνει προτεραιότητα στην ενδοοικογενειακή βία που δυστυχώς γνώρισε έξαρση κατά την περίοδο της καραντίνας, εντείνοντας την εκπαίδευση των Αστυνομικών για καλύτερη ανταπόκριση κι επεκτείνοντας την υπηρεσία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version