“Θεωρία των δύο άκρων” από την κυβέρνηση, 8 μέρες πριν την απόφαση για την Χρυσή Αυγή;

“Θεωρία των δύο άκρων” από την κυβέρνηση, 8 μέρες πριν την απόφαση για την Χρυσή Αυγή;
Η Χρυσή Αυγή Eurokinissi

Για "ακροδεξιό και ακροαριστερό εξτρεμισμό στην Ελλάδα" μίλησε σε κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου της Europol ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος

Μόλις 8 ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, είναι εξαιρετικά κακό timing για να μιλά κανείς για «ακροδεξιό και ακροαριστερό εξτρεμισμό» στην Ελλάδα. Να αναπαράγει δηλαδή την λογική των «δύο άκρων» που στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε ευνοϊκό πεδίο για τον νεοναζισμό. Δυστυχώς όμως το έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και μάλιστα υπό τον θεσμικό ρόλο του προέδρου της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Σε τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της 7ης Συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα αντιμετώπισε, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, την ανάπτυξη ακροδεξιού κινήματος, που εκφράστηκε με την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Διαπιστώθηκαν πολλά επεισόδια με βίαιες επιθέσεις, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής». Έως εδώ καλά. Αμέσως μετά όμως πρόσθεσε πως «δυστυχώς, στην Ελλάδα, ευδοκιμεί εδώ και δεκαετίες, ο ακροαριστερός εξτρεμισμός, που βαρύνεται με δεκάδες δολοφονίες, με πιο γνωστή την οργάνωση 17 Νοέμβρη, τα μέλη της οποίας βρίσκονται σήμερα στη φυλακή».

Μάλιστα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάθε άλλο παρά προέβη σε αυτή την δήλωση αγνοώντας τη περίοδο στην οποία την κάνει αφού για την Χρυσή Αυγή είπε πως «η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά αντέδρασε με αποφασιστικότητα και τα στελέχη της οργάνωσης αυτής οδηγήθηκαν σε δίκη, η απόφαση της οποίας αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ευρωπαϊκή διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου της Europol

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής δεν αρκέστηκε απλά στην ομιλία αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση με το περιεχόμενό της. Στην ανακοίνωση μάλιστα αυτή υπάρχει ολόκληρη παράγραφος η οποία φέρει τον εξής τίτλο: «Στην Ελλάδα ακροδεξιός αλλά και ακροαριστερός εξτρεμισμός». Πράγμα που μόνον τυχαίο δεν μπορεί να είναι από έναν πολιτικό που έχει πολλά χρόνια δράσης και είναι παλιό μέλος του κοινοβουλίου.

Στην λογική των δύο άκρων όμως κινήθηκε εκτός από τον τίτλο της παραγράφου και το νόημα της. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δηλώνει πως «η αντιμετώπισή του ακροδεξιού εξτρεμισμού είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και δεν επαρκούν τα αστυνομικά μέτρα. Χρειάζεται ο συντονισμός μεταξύ των κρατών για την ανίχνευση των δικτύων που δημιουργούνται μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων». Αμέσως μετά τονίζει όμως πως «ταυτόχρονα, οφείλουμε να θεραπεύσουμε τις αιτίες που ωθούν στην ένταξη σε ακραίες (σ.σ όχι ακροδεξιές αλλά …γενικώς «ακραίες») οργανώσεις: τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, την αύξηση της ανεργίας και τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Μάλιστα παρεμβαίνοντας για το μεταναστευτικό ζήτημα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρεται στην μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε μιλώντας για «οργανωμένη εισβολή» μεταναστών. Επίσης τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει στο μεταναστευτικό «δικαιότερη κατανομή βαρών από όλα τα κράτη μέλη, αλλά και κοινή πολιτική επιστροφών απέναντι στις χώρες καταγωγής και προέλευσης».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα