Τη Χρυσή Αυγή δείχνει για την επίθεση εναντίον του ο Κουμουτσάκος. ‘Ηθικός αυτουργός ο Φίλης’

Τη Χρυσή Αυγή δείχνει για την επίθεση εναντίον του ο Κουμουτσάκος. ‘Ηθικός αυτουργός ο Φίλης’

"Ο Γρέγος ήταν με αυτούς που μου επιτέθηκαν. Ο Φίλης ηθικός αυτουργός" είπε στην ολομέλεια ο βουλευτής της ΝΔ. "Διαστρέβλωσαν τις απόψεις μου, υπέστην πογκρόμ, υποστηρίζω την εθνική θέση για τη Γενοκτονία αλλά δεν είμαι πολιτικάντης" υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας

Διαστρέβλωση της θέσης του για τον Γενοκτονία των Ποντίων κατήγγειλε  από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που στιγματίστηκε από τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου από ακροδεξιά στοιχεία έξω από τη Βουλή αλλά και από την προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Σέβομαι τα πατριωτικά αισθήματα και τον πόνο των Ελλήνων Ποντίων αλλά δεν είμαι πολιτικάντης για να αλλάζω άποψη» είπε ο κ. Φίλης απαντώντας στις επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν επίμονα την παραίτησή του. Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι ως υπουργός στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής πολιτείας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και σέβεται τον πόνο των Ελλήνων ποντίων για τις θηριωδίες που υπέστησαν. «Ως υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την απόφαση της Βουλής για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμώ τους ανθρώπους και αυτούς που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε όμως ότι έχει δικαίωμα να διατηρεί πέρα από τις υπουργικές απόψεις και επιστημονικές απόψεις και δήλωσε ότι δεν είναι «πολιτικάντης» για να μεταστρέφει τις θέσεις του όταν τον ρωτούν. «Αυτό που απειλείται σήμερα είναι η Δημοκρατία. Έζησα μια μορφή πογκρόμ,  και με εμφάνισαν ότι είμαι κατά της γενοκτονίας και των εγκλημάτων. Υπέστην τραμπουκισμούς τηλεοπτικούς» ανέφερε ο κ. Φίλης και επανέλαβε ότι σέβεται την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε επίσης τον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου αλλά και τους προπηλακισμούς που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από χρυσαυγίτες και εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τους δύο βουλευτές της ΝΔ. Κατονόμασε μάλιστα τη Χρυσή Αυγή ως υπεύθυνη αυτών των πράξεων. «Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων;  Ποιοι όπλισαν με μαχαίρια στην Αθήνα; Ποιοι όπλισαν το χέρι που σκότωσε τον Φύσσα;» διερωτήθηκε εν μέσω οχλαγωγιών και προκλητικών ενεργειών από την πλευρά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Άφησε, όμως, αιχμές και κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα των δηλώσεών του. «Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου δείχνει ότι πρέπει να πρυτανεύσει ένα πνεύμα λογικής» είπε. Έκανε μάλιστα για «κίβδηλο εθνικισμό και εθνοκαπηλεία».  «Πρέπει να είμαστε απέναντι στο φάντασμα του εθνικισμού που έχει και στοιχεία κερδοσκοπίας, πολιτικής και άλλης» είπε. «Το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα με τρόπο αποκρουστικό είναι μια απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήσαμε με τους προπηλακισμούς που ξεκίνησαν με την παραποίηση της δικής μου άποψης» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος πήρε το λόγο και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του έξω από τη Βουλή με φανερά τα σημάδια στο πρόσωπό του από τα χτυπήματα. Κατήγγειλε ότι η επίθεση εναντίον του αποτελεί έργο «ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος ήταν μαζί με την ομάδα των προσώπων που του επιτέθηκαν.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε, όμως, ότι ο «ηθικός αυτουργός» των επιθέσεων εναντίον του είναι ο υπουργός Παιδείας. «Ο κύριος υπουργός ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει ανάλογα» είπε ενώ λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Φίλη. «Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

“Φυσικός αυτουργός η Χρυσή Αυγή, ηθικός ο Φίλης” λέει ο  Γ. Κουμουτσάκος

«Ξέρετε ποιος έδρασε εναντίον μου» είπε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας αργότερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι χρυσαυγίτες οργάνωσαν τον ξυλοδαρμό του. «Κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν τη Βουλή των Ελλήνων που είναι το σύμβολο της ελληνικής δημοκρατίας. Να τελειώνουμε με τις ισοπεδωτικές λογικές» είπε στρέφοντας τα βέλη του στην Χρυσή Αυγή.

Ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε, όμως, ότι θεωρεί ηθικό αυτουργό τον Νίκο Φίλη. «Θεωρώ ότι οι προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αποτελούν το έδαφος όπου καλλιεργήθηκε ο σπόρος της βίας και της μισαλλοδοξίας όπου φυτρώνουν οι εχθροί  της δημοκρατίας» είπε. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Φίλης δεν μπορεί να επικαλείται δύο ιδιότητες, δηλαδή αυτή του υπουργού Παιδείας και αυτή του επιστήμονα.

Ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε μάλιστα ότι θα υποβάλλει μήνυση για τον ξυλοδαρμό του. Σημείωσε, όμως, ότι ακόμη δεν έχει συνεννοηθεί εναντίον ποιού θα υποβληθεί η μήνυση. Πήρε, όμως, αποστάσεις από τις φήμες της ΝΔ που τον ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο να στραφεί κατά του κ. Φίλη για ηθική αυτουργία. «Η δήλωσή μου ήταν πολιτική» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Να ανακαλέσει, ζητεί ο βουλευτής της ΧΑ Γρέγος από τον Γ. Κουμουτσάκο

Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

Αλλιώς, όπως ανέφερε, θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα