Τι είπαν Τσίπρας – Σόιμπλε στο ολιγόλεπτο τετ-α-τετ μετά τη συζήτηση στο Νταβός

Τι είπαν Τσίπρας – Σόιμπλε στο ολιγόλεπτο τετ-α-τετ μετά τη συζήτηση στο Νταβός

Μετά το "είναι η εφαρμογή, ηλίθιε" και τα κεριά και τις βόμβες, Τσίπρας και Σόιμπλε είχαν μια κατ' ιδίαν συζήτηση ελάχιστων λεπτών. Τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο άνδρες

Το σύντομο διάλογο που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, φέρνει στο φως το ” Έθνος της Κυριακής“.

“Εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα πορευτούν χωρίς αρνητικά πισωγυρίσματα” φέρεται να είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος από την πλευρά του φαίνεται να απάντησε: “Στο εσωτερικό μας σκληραίνει το μέτωπο των αντιδράσεων, πάντως γι’ αυτό παρακολουθούμε κάθε λεπτό των εξελίξεων, έχοντας τη βούληση να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη να καταστεί π.χ. βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και να πάρει μπρος η μηχανή της ανάπτυξης”.

Η φράση που προκάλεσε αίσθηση

Αίσθηση προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η έντονη στιχομυθία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πάνελ του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Η φράση “είναι το πρόγραμμα, ανόητε” που απηύθυνε ο κ. Σόιμπλε στον κ. Τσίπρα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως  και προκάλεσε αντιδράσεις, με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίζει πως “δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή” προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Σόιμπλε, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου, παρέφρασε τη γνωστή φράση από την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ το 1992, “είναι η οικονομία, ανόητε!”, πράγμα που έχει κάνει και κατά το παρελθόν, σε συνεντεύξεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα