Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Τσαβούσογλου για “θετική ατζέντα”

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Τσαβούσογλου για “θετική ατζέντα”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος στη συνέχεια θα δει το Ν. Δένδια. Σε καλό κλίμα η συζήτηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε καλό κλίμα διεξήχθη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του Sedat Önal στην Καβάλα το Σάββατο συμφωνηθηκε να προχωρήσει η συνεργασία σε 25 σημεία χαμηλής πολιτικής.

Τον κ. Τσαβούσογλου υποδέχθηκε στην είσοδο του Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος του είχε παραθέσει δείπνο χθες και έχει ξεχωριστή συνάντηση μαζί του σήμερα, μετά την οποία θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Η Αθήνα τονίζει ότι επιθυμεί τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα, την οποία επιζητούμε και επιθυμούμε, είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική. Για να το πω διαφορετικά, μόνο τα δικά της συνετά βήματα είναι εκείνα που θα επιταχύνουν και τα ευρωπαϊκά βήματα. Αυτό είναι και το κλίμα που θα οδηγήσει σε ένα διάλογο για το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, πάντα με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» είχε άλλωστε διαμηνύσει την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα