Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης-Δυτικών Βαλκανίων.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης-Δυτικών Βαλκανίων. EUROKINISSI

Τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Αλβανία είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.

Στο πλαίσιο των επαφών του με κόμματα που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, παρών στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης ο βουλευτής Σερρών και o γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα μας επιθυμεί μία ευρωπαϊκή, δημοκρατική και ευημερούσα Αλβανία, η οποία εκτός από γειτονική χώρα είναι και στρατηγικός μας εταίρος.

Παράλληλα, τόνισε στον κ. Μπάσα το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων καθώς και για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Ο κ. Μπάσα αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα και έναρξης της τουριστικής περιόδου. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της αντιπολίτευσης για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην χώρα του και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρέχει το ΕΛΚ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Αλβανία
SHARE: