Τι ζήτησαν λιανεμπόριο και εστίαση από τον Μητσοτάκη – Τι θα γίνει με τα σουπερμάρκετ 

Τι ζήτησαν λιανεμπόριο και εστίαση από τον Μητσοτάκη – Τι θα γίνει με τα σουπερμάρκετ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τρία "όχι" άκουσαν οι φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης στο Μαξίμου όσον αφορά στα αιτήματα τους για αλλαγές στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Στην εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού σε λιανεμπόριο και εστίαση επιμένει η κυβέρνηση, απορρίπτοντας αιτήματα που έθεσαν οι φορείς για αλλαγές και εστιάζοντας στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, που θα είχε καταστροφικότερες συνέπειες στην οικονομία.

Το μήνυμα ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του νωρίτερα με τους φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν τρία αιτήματα, λαμβάνοντας τρία “όχι”. 

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των φορέων τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων σε λιανεμπόριο και εστίαση, θέλοντας να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τους πελάτες.

Η κυβέρνηση είναι κάθετα αρνητική όμως στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως διαμήνυσε εκ νέου στη συνέχεια στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μάλιστα ότι είναι “στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων” να ρυθμίσουν το πλαίσιο λειτουργίας τους, ώστε οι εργαζόμενοι τους να προστατευθούν είτε με εμβολιασμό είτε με την τήρηση των μέτρων για συχνά διαγνωστικά τεστ. Υπενθύμισε άλλωστε ότι σε συγκεκριμένους κλάδους απαιτούνται πλέον δύο τεστ την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο.

Οι φορείς του λιανεμπορίου έθεσαν επίσης ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού με τα σουπερμάρκετ. Η κυβέρνηση δεν συζητά να επεκταθεί η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή τεστ και στα σουπερμάρκετ, αν και ο κ.Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν άλλα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν τίθεται το σενάριο να απαγορευτεί ξανά η πώληση προϊόντων πλην τροφίμων από τα σουπερμάρκετ όπως είχε γίνει στο παρελθόν στην καραντίνα, με το σκεπτικό ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης ζήτησαν τέλος να επιτρέπεται και στους ανεμβολίαστους πολίτες να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης με rapid test , όπως και στα εμπορικά καταστήματα. Και αυτό το αίτημα όμως απορρίπτεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα