Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό για εκεχειρία στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης EUROKINISSI

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουσταφά για την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την απελευθέρωση των ομήρων και την προστασία των αμάχων, συζήτησαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουσταφά, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, Κυριακή (16/6).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη, τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης της Ιορδανίας και για τις κοινές δράσεις Ευρωπαίων και Αράβων.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη για άμεση επίτευξη εκεχειρίας, απελευθέρωση των ομήρων, προστασία των αμάχων, διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων και εκπόνηση σχεδίου για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Μάλιστα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας που θα συμβάλουν στην ειρήνευση και προοπτική των δύο κρατών και τη μεταρρύθμιση των θεσμών της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα