Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ρος: Έρχονται επενδύσεις άνω των 2 δισ. στην Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ρος: Έρχονται επενδύσεις άνω των 2 δισ. στην Ελλάδα
Συνάντηση Τσίπρα -Ρος Andrea Bonetti

Σε συνέχεια των μεταξύ τους επαφών στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον κ. Ρος επεκτείνεται η επενδυτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στη Ελλάδα μέχρι το 2025 σε ενέργεια, υποδομές και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Εμπορίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό σε συνέχεια των επαφών που είχαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στη διοίκηση της EBRD, ώστε η τελευταία να επεκτείνει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι το 2025.

Όπως σημειώνεται, “στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για το διαρκές ενδιαφέρον του και την εποικοδομητική του ανταπόκριση στην προσπάθεια ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επενδυτικές ευκαιρίες στον Έβρο βλέπει ο Πάιατ

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε, έκανε λόγο για “επενδυτικές ευκαιρίες στον Έβρο, χάρη στη στρατηγική τοποθεσία του”.

“Μιλήσαμε σχετικά με τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουμε στην Αλεξανδρούπολη μέσα από έναν συνδυασμό στρατηγικών έργων. Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τον LNG που ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει, την επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, την έγκριση από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας για τον IGB, την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού. Όλα αυτά θα εκμεταλλευτούν τη στρατηγική τοποθεσία της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Ευρώπη”, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα “οι Αμερικανοί επενδυτές να λάβουν μέρος σε αυτό το σενάριο», συμπληρώνοντας πως είναι αμοιβαία (σε δήμο και πρεσβεία) η ανυπομονησία και η διάθεση αξιοποίησης των ευκαιριών, άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα