Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ρέντσι: 'Δεν μπορεί οι χώρες μας να είναι αποθήκες ψυχών'

Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Τη στήριξή του στο αίτημα Ρέντσι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. "Υπάρχει ανάγκη να συντονιστούν οι προσπάθειες των χωρών της Μεσογείου", είπε στον Ιταλό ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο πριν τις 8:00 μ.μ το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο και είπε στον Ιταλό πρωθυπουργό ότι θα υποστηρίξει την πρότασή του για να διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το θέμα.

Ο κ. Ρέντσι περιέγραψε στον κ. Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των ερευνών διάσωσης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι δεν είναι δυνατόν οι χώρες μας να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών και οι θάλασσές μας σε αποθήκες νεκρών.

"Υπάρχει ανάγκη", του τόνισε χαρακτηριστικά, "για συντονισμό των προτάσεων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network