Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η Ρ. Δούρου

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας»  που διοργάνωσε το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργάνωσε το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Για ποιον λόγο ζητά τη σύγκλημα του Συμβουλίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), ζητά με δήλωσή της η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή δεν έχει τηρήσει σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σήμερα, δύο μήνες μετά, επισημαίνει η κ. Δούρου, ο κ. Βενιζέλος, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, οι εξελίξεις σε σοβαρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και του ευρύτερου περίγυρού της, πυκνώνουν και επιτείνονται, και λόγω της άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις» και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της πολιτικής, αυτών των επιλογών και των συνεπειών τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network