Την μπάλα στην… Ευρώπη στέλνει ο Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 2'
Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Κάλεσμα προς τους ηγέτες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς απηύθυνε μέσω επιστολής του ο Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Κινήσεις που θα τον «βάλουν στο παιχνίδι» των εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς αναζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνοντας πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την «άνοδο της ακροδεξιάς» στην οποία καλεί και την ευρω-ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν είναι άσχετη από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την πίεση που δέχεται για μια «μετωπική» πολιτική ενάντια στην ΝΔ.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Ώρα ευθύνης για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Χθες πήρα την πρωτοβουλία να στείλω επιστολή στους Προέδρους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Walter Baier, του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Stefan Lövfen και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Thomas Waitz και Mélanie Vogel.

Με την επιστολή αυτή καλώ τις ηγεσίες των τριών προοδευτικών κομμάτων της Ευρώπης σε διάλογο και κοινή δράση, με στόχο την απόκρουση του ακροδεξιού κινδύνου και την προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας επτά κοινών στόχων στο νέο ευρωκοινοβούλιο:

  1. Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτος δικαίου
  2. Την προώθηση μιας αποτελεσματικής και δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής
  3. Την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
  4. Την προώθηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Αυτονομίας προσανατολισμένης στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου
  5. Την πορεία προς ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, που θα ενισχύσει τα εργασιακά δικαιώματα και θα μειώσει δραστικά την ανεργία των νέων
  6. Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με επιστροφή όλων των ομήρων και την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
  7. Την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι προσηλωμένος στην ενότητα δράσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Για να διασώσουμε την Ευρώπη από τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και από τον διχασμό, το μίσος, την ξενοφοβία και τον αντιευρωπαϊσμό της Ακροδεξιάς.

Προσκαλώ την ηγεσία και την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν μαζί μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα