Την επόμενη Παρασκευή η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αν. Λοβέρδου – Ψηφοφορία και για τον Μ. Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις

Την επόμενη Παρασκευή η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αν. Λοβέρδου – Ψηφοφορία και για τον Μ. Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις
Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος Eurokinissi

Μία σειρά από πολύ σημαντικές ψηφοφορίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στη Βουλή αρχής γενομένης από την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την επόμενη Παρασκευή θα γίνει στην Βουλή ονομαστική ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας πέντε βουλευτών, μεταξύ των οποίων και για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος έχει κληθεί από την εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας από την φαρμακοβιομηχανία Novartis.

Θα ζητηθεί επίσης η άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Η υπόθεση όμως δεν βασίζεται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, αλλά σε έγκλιση πολίτη. Μία μέρα νωρίτερα, την επόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μελετήσει τα εισαγγελικά αιτήματα και να γνωμοδοτήσει προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να πάρει το λόγο όποιος επιθυμεί, ενώ ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.

Το ζήτημα της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού προτάχθηκε λόγω της σημασίας του, ενώ ο προγραμματισμός έγινε σε συνεννόηση με τον ίδιο. Οι υπόλοιπες υποθέσεις άρσης ασυλίας που θα τεθούν σε ψηφοφορία είναι η μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση, του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και πολίτη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά.

Την Τετάρτη 17 Απρίλη η συζήτηση του πορίσματος για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Παράλληλα, την Τετάρτη 17 Απρίλη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων.

Ο Ν. Βούτσης θα καταθέσει αρχικά στην Διάσκεψη των Προέδρων και στην συνέχειά στην Ολομέλεια της Βουλής την πρότασή του για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων, πρόταση με βάση την οποία θα παρθεί απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα ψηφιστούν οι 120 δόσεις

Ο Ν. Βούτσης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι μέχρι την Μεγάλη Τρίτη θα ψηφιστούν από την Βουλή τα νομοσχέδια για τις 120 δόσεις, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τον αιγιαλό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καθώς και νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη στρατιωτική θητεία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι έχει αποφασιστεί να μην υπάρξει κοινοβουλευτικό έργο την εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και την εβδομάδα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής όμως θα συνεχίσει το έργο της τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιούλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα