Την παρουσία κυβέρνησης, Κυριάκου και Φώφης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ζητάει ο Παναγόπουλος

Την παρουσία κυβέρνησης, Κυριάκου και Φώφης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ζητάει ο Παναγόπουλος
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος Eurokinissi

Στις 10 το πρωί συνάντηση του Προέδρου της Συνομοσπονδίας με την Φ. Γεννηματά, ενώ αναμένεται ραντεβού από τον Πρόεδρο της ΝΔ, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό. Σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με τον Γ. Παναγόπουλο να προτείνει την διεξαγωγή του Συνεδρίου για τις 4 ή τις 5 Απριλίου

Την εκ νέου διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, οι εργασίες του οποίου διεκόπησαν στην Καλαμάτα, στις 4 ή 5 Απριλίου αναμένεται να προτείνει σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΓΣΕΕ λήγει κατά μία νομική άποψη στις 21 Μαρτίου, οπότε είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας ή , κατά τη «σκληρή» άποψη, στις 24 Απριλίου που η τωρινή διοίκηση είχε συγκροτηθεί σε σώμα πριν από δυο χρόνια. Αν δεν έχει προκηρυχθεί Συνέδριο έως τη λήξη της θητείας της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ κηρύσσεται έκπτωτη και διορίζεται νέα διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Οι νομικοί της Συνομοσπονδίας διαβεβαιώνουν πως με την εκ νέου προκήρυξη του Συνεδρίου σήμερα δεν τίθεται θέμα διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος ξεκινά σήμερα τον κύκλο συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς με την Φώφη Γεννηματά, ενώ σήμερα αναμένεται να καθοριστεί και το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει ζητήσει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αίτημα το οποίο δύσκολα θα γίνει αποδεκτό.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναμένεται να ζητήσει από την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και μέλη της κυβέρνησης, να παρεβρεθούν στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ομαλή διεξαγωγή του.

Προτείνει και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση

Ο Γ. Παναγόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτείνει και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των εργασιών του νέου Συνεδρίου, είτε από την ΕΡΤ, είτε από την τηλεόραση της Βουλής, «για να φανεί ποιοι εμποδίζουν την λειτουργία των συνδικάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν αποκλείεται το μεσημέρι σήμερα να πραγματοποιηθεί και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως μέλη του οργάνου, όπως π.χ. ο Νίκος Φίλης τάσσονται υπέρ νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντίδραση του ΠΑΜΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και στην εισήγηση του Γ. Παναγόπουλου για διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 4 ή 5 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα