Θεοδωράκης: Την Τρίτη η σύσκεψη των υποψηφίων για την Κεντροαριστερά υπό τον Αλιβιζάτο

Θεοδωράκης: Την Τρίτη η σύσκεψη των υποψηφίων για την Κεντροαριστερά υπό τον Αλιβιζάτο
MOTIONTEAM

Τι απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κάλεσμα για την κοινή σύσκεψη των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Την προσεχή Τρίτη θα γίνει η σύσκεψη των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, με πρόσκληση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας παράλληλα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ανέφερε ότι δύο υποψήφιοι φαίνεται να μην προτιμούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 3 και 10 του μήνα.

Απαντώντας πάντως στη χθεσινή επιστολή του Ν. Αλιβιζάτου προς όλους τους υποψηφίους δηλώνει «σύμφωνος σε γενικές γραμμές»  και επιφυλάσσεται να εκθέσει τις παρατηρήσεις του στην σύσκεψη.

ADVERTISING

Αναλυτικά η επιστολή Θεοδωράκη προς Αλιβιζάτο έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε καθηγητά,

Διάβασα με προσοχή το σχέδιό σας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας.

Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά.  Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς.

Κλείνοντας θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινή σύσκεψη των υποψηφίων ζητά ο Αλιβιζάτος

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογική διαδικασία

Ο Ανδρουλάκης παίρνει αποστάσεις από το 'φλερτ' με τη ΝΔ

SHARE:

24Media Network