Το ατυχέστατο σχόλιο Μητσοτάκη για τον Φίλη και η συγγνώμη του πρωθυπουργού

Το ατυχέστατο σχόλιο Μητσοτάκη για τον Φίλη και η συγγνώμη του πρωθυπουργού
Ο Νίκος Φίλης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί του συνέστησε εν είδει χιούμορ να βάλει τη μάσκα του αφού ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Αντιδράσεις προκάλεσε ένα ατυχές σχόλιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, κατα τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Την ώρα που άναβε το κλίμα στην αίθουσα με αφορμή αναφορά του πρωθυπουργού στη συμφωνία των Πρεσπών και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν εντόνως, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να κάνει χιούμορ λέγοντας στον τομεάρχη Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει περάσει μία περιπέτεια με την υγεία του: “Κύριε Φίλη μην εκνευρίζεστε, γιατί όταν εκνευρίζεστε σας πέφτει η μάσκα και ανήκετε σε ευπαθή ομάδα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το σφάλμα του, πλησιάζοντας τον κ. Φίλη μετά την ομιλία και λέγοντας του: “Δεν πιστεύω να προσβλήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλλω και αν το αισθάνθηκες έτσι, σου ζητώ συγνώμη”.

Η δήλωση του Ν. Φίλη

Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα