Το debate Μητσοτάκη με Τσίπρα για την επιχειρηματικότητα

Με βουλευτές που εκλέγονται στην Μακεδονία συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ. Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Με βουλευτές που εκλέγονται στην Μακεδονία συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ. Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Από την κριτική για τις "ιδεοληψίες" στην "ανεπάρκεια" της κατανόησης της λειτουργίας της ιδιωτικής οικονομίας

Σε ένα άτυπο καθημερινό debate με τον πρωθυπουργό θέλει να μετατρέψει την πορεία προς τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εμπεδώσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι ο ίδιος διαθέτει, εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα,  προγραμματική αξιοπιστία, όπως υποστηρίζουν στη ΝΔ. Ειδικά όμως σ’ αυτή τη φάση το ενδιαφέρον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο να μην αφήσει χώρο στα ανοίγματα του πρωθυπουργού στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η κριτική της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις» είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή που διαμορφώθηκε αυτό το δίπολο στην πολιτική ζωή της χώρας. Τώρα όμως τα πυρά του Μοσχάτου δεν εστιάζουν τόσο στις «εμμονές» και τις «ιδεοληψίες» του Μαξίμου όσο στην «ανεπάρκειά του» να κατανοήσει τη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστική, αυτού του προσανατολισμού, η φράση του κ. Μητσοτάκη ότι «δεν ανακαλύψαμε τώρα την επιχειρηματικότητα» καθώς «εμείς έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι μαζί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» με την οποία απευθύνθηκε στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις και τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα προς την αγορά και τους επιχειρηματίες και οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ είναι εμμέσως πλην σαφώς απαντητικές στη ρητορική μέσω της οποίας ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ρίξει γέφυρες με το επιχειρείν που αποτελεί κατ’ εξοχήν ακροατήριο της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ
SHARE:

24Media Network