Το γάντι στη ΝΔ πετάει ο Παππάς για ΕΣΡ-τηλεοπτικές άδειες

Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on Jan. 19, 2016 /             ,  ,  19 , 2016
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on Jan. 19, 2016 / , , 19 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εάν δε συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα κάνει αβάντα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Τι είπε για τον αριθμό των αδειών (Vid)

Τους τόνους υψώνει ακόμη περισσότερο το Μαξίμου με αφορμή τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη νωρίτερα και τις διαρροές από κυβερνητικές πηγές πως ο Αλέξης Τσιπρας έθεσε το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: “Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες", δήλωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

"Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους. Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια»", είπε ο κ.Παππάς.

"Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.  Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ. Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών. Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων", πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας δηλώνοντας εκ μέρους της κυβέρνησης το εξής:

"Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς."

Εν τω μεταξύ πηγές από τη Συγγρού επιβεβαίωναν ότι το θέμα του ΕΣΡ εθίγη κατά τη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη και πως ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία, σημειώνοντας πως εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας, καθώς και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα τέσσερα ζητήματα που έθεσε ο Τσίπρας στο Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network