Το γάντι της επιστράτευσης για τα σκουπίδια πετά στον πρωθυπουργό η ΝΔ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κάλεσμα στον Α. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του σύμφωνα με το νόμο απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας καλώντας την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν ο Δ. Τζανακόπουλος αναφερόταν στο νόμο Κατρούγκαλου που επιτρέπει την επιστράτευση με υπογραφή πρωθυπουργού

Το γάντι της επιστράτευσης για την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ πετάει στον πρωθυπουργό η ΝΔ. Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφού ζήτησε εκ νέου από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους και κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για το αδιέξοδο με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρωθυπουργός οφείλει προσωπικά να αναλάβει την ευθύνη που του αντιστοιχεί από το Νόμο».

Σε ερώτηση του News 24/7 να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το τι εννοεί η ΝΔ όταν ζητάει από τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που του δίνει ο νόμος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Ο ν. Κατρούγκαλου (4325/15) λέει ότι μπορεί να εφαρμοστεί η πολιτική επιστράτευση μόνο με την υπογραφή του πρωθυπουργού».

Σε νέα ερώτηση του News 24/7 αν η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να επιστρατεύσει τους απεργούς με βάση το νόμο Κατρούγκαλου o εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι «διαβάζω και ερμηνεύω το νόμο Κατρούγκαλου που λέει ότι με εισήγηση υπουργού και απόφαση πρωθυπουργού μπορεί να υπάρξει επιστράτευση. Ο κ. Τσίπρας που λέει ότι κατήργησε την επιστράτευση την έχει επαναφέρει από το παράθυρο. Αυτό εννοούσε ο κ. Τζανακόπουλος χτες;» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Επίκαιρη ερώτηση στον Κοντονή

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η ΝΔ επιμένει στο θέμα των "παρεμβάσεων" του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του “NOOR 1” και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

"Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της", είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: "Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση: Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;”.

Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. “Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Επισφράγιση αποτυχίας, η απόφαση για τα Εξάρχεια

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, είπε: "Η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό".

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της πρότασής του: κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, δεσμευόμενος ότι θα εξασφαλίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

SHARE:

24Media Network