Το κεντρώο “πολιτικό παιδί” της Μέρκελ στο συνέδριο της ΝΔ και το άνοιγμα σε νέα κοινά

Το κεντρώο “πολιτικό παιδί” της Μέρκελ στο συνέδριο της ΝΔ και το άνοιγμα σε νέα κοινά

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έχουν επιλεγεί από Μεϊμαράκη- Στεργίου και συμβολίζουν το ευρωπαϊκό προφίλ που θέλει να δώσει η ΝΔ, αλλά και τα ανοίγματα πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες τους προσκεκλημένους ομιλητές στο συνέδριο της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου και οι επιλογές των προσώπων ενέχουν και ορισμένους συμβολισμούς.

Το 50% των προσκεκλημένων ομιλητών είναι γυναίκες, σε μία προσπάθεια να δοθεί στίγμα ισότητας. Οι Ευρωπαίοι προσκεκλημένοι προτάθηκαν από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με στόχο να δοθεί ευρωπαϊκό προφίλ στο συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι στο πάνελ με θέμα: «Ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο», θα μιλήσουν οι: Antonio Tajani, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Paulo Rangel, Αντιπρόεδρος ΕΛΚ, Mairead McGuinness, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Στέλλα Κυριακίδου, Κύπρια Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας.

Οι υπόλοιπες επιλογές προσκεκλημένων έχουν τη σφραγίδα του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργου Στεργίου και εκφράζουν την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να απευθυνθεί στα νεανικά κοινά. Εξ ου άλλωστε και οι θεματικές για κλιματική αλλαγή, ψηφιακό μετασχηματισμό, στερεότυπα, πολιτική συμμετοχή.

Δύο εξ αυτών φέρουν ενδιαφέρουσες πολιτικές συνδηλώσεις.

Η Ντιάνα Κίνερτ, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος Newsgreen and Globalo News Publishing, που θα μιλήσει για την «Πράσινη τεχνολογία και βιώσιμή ανάπτυξη» αν και μόλις 28 ετών υπήρξε σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, μέλος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού της CDU, στην οποία προεδρεύει η κ.Μέρκελ και επικεφαλής του γραφείου του πρώην αντιπροέδρου του Μπούντεσταγκ, Πέτερ Χίντσε.

“Είμαι παιδί της Άνγκελα Μέρκελ” δήλωνε μάλιστα χαρακτηριστικά (Αθήνα 9,84) τον περασμένο Απρίλιο.

Η κ.Κίνερτ έχει μάλιστα ιδρύσει το Συμβούλιο Νεολαίας του Ιδρύματος Konrad Adenauer και η ιστοσελίδα NewsGreen που διευθύνει δημοσιεύει “πράσινες” ειδήσεις από όλο τον πλανήτη. Υποστηρίζει ότι με τις πράσινες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, καθως και ότι μπορούν να εξελιχθούν στη βασική βιομηχανία της Ευρώπης.

Εκφράζει την κεντρώα τάση των Χριστιανοδημοκρατών, καθώς έχει δηλώσει ότι θαυμάζει τη Μέρκελ γιατί “δεν είναι υπέρμετρα δεξιά και δεν είναι ρατσίστρια” και έχει καλέσει τη νέα πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ να μην υιοθετήσει μία πιο δεξιά και συντηρητική πολιτική, προκειμένου να πάψουν να υπάρχουν κόμματα όπως, για παράδειγμα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Αποτελεί δε ένα απο τα στελέχη νέας γενιάς στα οποία ποντάρουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, λόγω και των περιβαλλοντικών της ανησυχιών και ως απάντηση στην άνοδο των Πρασίνων, που τείνουν να αντικαταστήσουν τους Σοσιαδλημοκράτες ως ο δεύτερος πόλος του γερμανικού πολιτικού συστήματος.

Μάλιστα η κ.Κίνερτ όταν τελείωσε το λύκειο έκανε αίτηση για υποτροφία από το Ίδρυμα Konrad Adenauer και κατά την εξέταση της αίτησης της προέβλεψε ότι οι Πράσινοι θα γίνουν πιο ισχυροί από τους Σοσιαλδημοκράτες, πρόβλεψη στην οποία φαίνεται να δικαιώνεται τώρα.

Μία ακόμη παρουσία με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο συνέδριο της ΝΔ είναι αυτή του Πάνου Παχατουρίδη, υπεύθυνου για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο οποίος θα μιλήσει για «Το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή».

Ο κ.Παχατουρίδης, έχει διατελέσει υπεύθυνος των στρατηγικών συνεργασιών της Google στη Νοτιονατολική Ευρώπη και την Υποσαχάρεια Αφρική, επιφορτισμένος με την ανάπτυξη νεων αγορών, καθώς και τη δημιουργία ενός βιώσιμου ιντερνετικού οικοσυστήματος για όλη την Αφρική. Είναι όμως επίσης ο γιος του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος εκλέγεται ως ανεξάρτητος και προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ, αν και έχει στο συνδυασμό του κυρίως δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από τη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα