Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα περί “θυσίας” στα Τέμπη

Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα περί “θυσίας” στα Τέμπη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Nick Paleologos / SOOC

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “λογική αντίδραση” για τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων, την ίδια στιγμή όμως υπουργοί επιμένουν για “ευκαιρία”, ενώ δεν λείπουν τα ενδοκυβερνητικά “καρφιά”.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο σε “θυσία” των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη, το Μαξίμου με την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Ειδικότερα στην ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για “απολύτως λογική αντίδραση του κόσμου για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων”, χωρίς νέα αναφορά σε θυσίες.

Ο πρωθυπουργός πάντως επέμεινε στη γραμμή περί “διαχρονικών παθογενειών του δημοσίου”, που συνέβαλαν στο ατύχημα και στην ανάδειξη τους ως ένα από τα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών.

“Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Σημειωτέον δε ότι ο πρωθυπουργός το Σάββατο είχε λανσάρει επίσης τη γραμμή πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει και μαθαίνει από τα λάθη της, αλλά και ότι έχει γίνει έργο που οι πολίτες θα κρίνουν “με ψυχραιμία”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα συνεχίζοντας στη γραμμή του πρωθυπουργού χαρακτήρισε τα Τέμπη “ευκαιρία” ώστε όπως είπε να τεθεί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξη είναι “να τελειώνουμε με το βαθύ κράτος”.

Στην ίδια λογική κατά των “κακών δημοσίων υπαλλήλων” κινήθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς άλλωστε το αφήγημα της κυβέρνησης στοχεύει στη συσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας δια του κοινωνικού αυτοματισμού.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει και οι αιχμές του κ.Γεωργιάδη κατά δημοφιλών συναδέλφων του υπουργών, που έχουν αποφύγει όλες αυτές τις ημέρες να εμφανιστούν στα ΜΜΕ για να “βάλουν πλάτη” στην κυβέρνηση για τα Τέμπη. O κ. Γεωργιάδης φέρεται να “φωτογράφισε” τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν εξέφραζε απλώς ένα προσωπικό “παράπονο”, καθώς και η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διαμήνυσε προς “εξαφανισμένους” από τη δημόσια αντιπαράθεση υπουργούς και βουλευτές πως “όταν είσαι απών, ο κόσμος σε τιμωρεί”.

Καθίσταται επομένως σαφές ότι πλέον τα γαλάζια στελέχη φοβούνται για ανατροπή στις εκλογές, αλλά και για την προσωπική τους επανεκλογή, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, καθώς άλλοι επιλέγουν την τακτική της πάπιας, άλλοι αποφεύγουν να υιοθετήσουν την κεντρική κυβερνητική γραμμή ζητώντας “Ιφιγένειες” και άλλοι καρφώνουν όλους τους προηγούμενους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα