Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Συνεδρίαση της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015.
(PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015. (PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ) PHASMA

"Οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα" σημειώνεται στην ανακοίνωση

Στη στάση της χώρας που "υποδέχεται με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη" το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που υπήρξε μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Υπογραμμίζει ότι σήμερα που η ΕΕ υψώνει ξανά τείχη και δυναμώνουν οι ακροδεξιές φοβικές κραυγές, "οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"H χώρα της Ευρώπης που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση σε καιρό ειρήνης, υποδέχεται εδώ και μήνες το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που υπήρξε στην Ευρώπη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το υποδέχεται με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες και τις υποκειμενικές αδυναμίες.

Σήμερα που χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο της ελπίδας και του δικαιώματος στη ζωή, σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση υψώνει ξανά τείχη και οι ακροδεξιές φοβικές κραυγές δυναμώνουν, οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα.

Και αυτό γίνεται μόνο διεκδικώντας ασφαλείς διόδους για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και ένταξης, πετυχαίνοντας την ασφαλή μετάβαση των προσφύγων, αναλογικά, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network