Το μπαλάκι σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για ενδεχόμενη ρήξη πετάει η Ν.Δ

Το μπαλάκι σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για ενδεχόμενη ρήξη πετάει η Ν.Δ
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ .(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οργισμένη απάντηση της Συγγρού στις κατηγορίες ότι η Ν.Δ παίρνει το μέρος των δανειστών. Κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος, αγνοεί όμως και το Μιχελάκη που ζήτησε από τη γαλάζια ηγεσία να απαντήσει στο Βέμπερ

Την έντονη αντίδραση της Συγγρού προκάλεσε το γενικότερο κλίμα που δημιουργήθηκε σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι παίρνει το μέρος των δανειστών, αλλά και την αίσθηση ότι επιρρίπτεται στους εταίρους η ευθύνη για την εικόνα στο Eurogroup και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Η Ν.Δ κατηγορεί με τη σειρά της ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι η ίδια έχει σκοπό να πάει σε ρήξη και ουσιαστικά σε Grexit και καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στα δικά του στελέχη, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής. Δεν απάντησε όμως στα γαλάζια στελέχη που ανησυχούν για ταύτιση Ν.Δ- δανειστών και τις πολιτικές συνέπειες της γενικότερης στάσης της Συγγρού.

Για “θράσος των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ” έκανε ειδικότερα λόγο σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης. “Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ.Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα”, πρόσθεσε.

“Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση”, υποστήριξε ο κ.Καραγκούνης, διερωτώμενος: “Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ;”

Τη γαλάζια γραμμή άμυνας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαράξει νωρίτερα στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας και μέσω twitter ότι: “Αν η κυβέρνηση οδηγήσει τη χώρα στα βράχια θα έχει η ίδια την ευθύνη και κανείς άλλος.”


Η Συγγρού με αυτό τον τρόπο απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και σε γαλάζια στελέχη όπως ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και είχε καλέσει την ηγεσία της Ν.Δ να τις αποδοκιμάσει άμεσα.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο κ. Βεμπερ είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί.

Πρόσθεσε ότι “η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή” και εκτίμησε ότι “η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια” καθώς επίσης ότι “ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα”.

Ο κ.Μιχελάκης στη συνέχεια και ενώ η Ν.Δ δεν είχε αντιδράσει, επανήλθε σχολιάζοντας μέσω twitter ότι η Συγγρού επέτρεψε στο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά τη σιωπή της για Βέμπερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα