Το "ως εδώ" της Γεννηματά στον Τσίπρα και η απάντηση του Δανέλλη

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά περί "εξόφλησης γραμματίων" του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και ευρωβουλευτή προκάλεσε την αντίδραση του Σπύρου Δανέλλη.

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο την Τετάρτη με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγω για εξόφληση γραμματίων και αναλυτικά τόνισε: "Η εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κυβέρνησης στην Βουλή.

ADVERTISING

Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας στο πάρα πέντε δημιουργούν εύλογα την αίσθηση ότι διακυβεύεται, η διαφάνεια και το κύρος των εκλογών που αποτελούν θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση. Ο πανικός και η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος κ. Τσίπρα. Ως εδώ".

Στην τοποθέτηση αυτή της κ. Γεννηματά απάντησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, τον οποίο η δήλωση, έτσι και αλλιώς, "φωτογράφιζε".

Ο κ. Δανέλλης τόνισε: «Η κ. Φώφη Γεννηματά μιλάει σήμερα, για «εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών που αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή, στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στην Βουλή». Την ίδια στιγμή ο κ. Μάκης Βορίδης λέει στη Βουλή: «Τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά, μόνο εδώ, κανείς δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Και οι δύο ξεχνούν πως δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει. Η τότε κυβέρνηση «πούλησε» μάλιστα ως δημοκρατικοποίησή το σταυρό προτίμησης, μη διστάζοντας να επιβάλλει μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια για το σύνολο της χώρας! Παράλληλα, αύξησε τον αριθμό των υποψηφίων σε 42, προκειμένου να ενεργοποιήσει περισσότερους στο κυνήγι των ψήφων.

Τέλος, επιχείρησε και την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει «μάζεψε», μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις. Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις».

Και για το τελευταίο, επειδή μας διακρίνει ασθενής μνήμη στο ΒΗΜΑ FM 24/2/2014, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταξύ άλλων λέει: «Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο. Όμως, για την ΝΔ με απόφαση του προέδρου ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του.[…] τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν. Ο νόμος δηλαδή θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το ευρωκοινοβούλιο. […]» Όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται στην ανυποληψία και θα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών η άποψη πως “όλοι το ίδιο είναι”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network