Το Παλιό ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με Βούγια και Καστανίδη

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με Βούγια και Καστανίδη
Ο Σπύρος Βούγιας MotionTeam

Πράσινη μάζωξη την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη - "Οι σοσιαλιστικές ιστορίες" παρουσιάζονται σε εκδήλωση όπου θα μιλήσουν Βούγιας και Καστανίδης, ενώ θα ανακοινωθούν θέσεις ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ήδη υπάρχει σύγκλιση με Γερουλάνο.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κοντοζυγώνουν και το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο ζεσταίνει τις μηχανές του.

Η σελίδα στο Facebook και οι εκδόσεις iwrite παρουσιάζουν τώρα το βιβλίο “Σοσιαλιστικές Ιστορίες 80’s-90’s” και στη Θεσσαλονίκη, μετά τις δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Αθήνα με καλεσμένους τη Βάνα Μπάρμπα και τον Παύλο Γερουλάνο.

Στην πρόσκληση της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Μαρτίου στο cafe Θέα/tro, θα γίνουν όπως σημειώνεται, “σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με την πολιτική πλατφόρμα του Παλιού ΠΑΣΟΚ, “Ανδρέα Ζεις”, εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Πράσινος, πυρηνάρχης της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”.

Μάλιστα, ο κ. Βούγιας αναμένεται να αποδεχθεί το χρίσμα, αποτελώντας επί της ουσίας τον υποψήφιο της σελίδας στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη, η συμμετοχή Καστανίδη στο πάνελ κρίνεται ως βαρύνουσας σημασίας καθώς δείχνει την επί της ουσίας σύγκλιση πασοκογενών στελεχών με τις κεντρικές θέσεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ που επιδιώκει μια “επιστροφή στις ρίζες του Παπανδρεισμού”.

Θυμίζουμε πως η σελίδα Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έχει κάνει επίσημο “άνοιγμα” ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το πρώτο λογοτεχνικό πόνημα που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία με διηγήματα εμπνευσμένα από το χιούμορ και την αισθητική του παλιού ΠΑΣΟΚ συμπίπτει απολύτως χρονικά με μια “θερμή” πολιτική περίοδο κατά την οποία τα κόμματα ανασυγκροτούνται λίγο πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ενώ το ΚΙΝΑΛ βιώνει τη δική του κρίση ταυτότητας με ουκ ολίγες αποχωρήσεις στελεχών και αναταράξεις.

Όπως μας ενημερώνει το Παλιό ΠΑΣΟΚ, έχει δημιουργήσει μια πολιτική πλατφόρμα στήριξης όσων υποψηφίων θελήσουν να πορευτούν υπό το χρίσμα του. Τις θέσεις μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω.

Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο: Πολιτική πλατφόρμα υποστήριξης υποψηφίων “ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ”.

Δημοτικές εκλογές 2019 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Α) Σεβασμός και αναγνώριση της προσωπικότητας, του έργου και της προσφοράς του Ανδρέα Παπανδρέου στους Έλληνες.

Β) Συμφωνία με τις βασικές αρχές των μεγάλων κειμένων : “Ιδρυτική διακήρυξη της 3 Σεπτέμβρη” (1974) και “Συμβόλαιο με το Λαό” (1981)

Γ) Ιδεολογική ένταξη στους κόλπους της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με σταθερό πρόσημο την Πρόοδο μέσα από το Σοσιαλισμό.

Δ) Στόχευση στην ευημερία, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ως αντίβαρο στο συγκεντρωτικό κράτος.

Ε) Συνεργασίες στο πλαίσιο του “δημοκρατικού τόξου” με στόχο τη στρατηγική ήττα του φασισμού, του νεοσυντηρητισμού και του νεοφιλελευθερισμού στις τοπικές κοινωνίες

ΣΤ) Ανάδειξη των δικαιωμάτων των μη προνομιούχων, των αποκλεισμένων, των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων ως αντίδραση στη βαρβαρότητα της κοινωνίας πολλαπλών ταχυτήτων που ευαγγελίζεται το παγκοσμιοποιημένο Κεφάλαιο.

Ζ) Η χρήση εργαλείων και τεχνολογιών, που κάνουν τη δημοκρατική διαδικασία πιο γοητευτική στην “Παπανδρεϊκή Σπορά (millennials)”, στην πορεία προς την Ελκυστική Δημοκρατία (seductive democracy).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα