Έληξε ο αποκλεισμός του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

ΑΘΗΝΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ.Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ.Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μπλόκο στην τρόικα από το ΠΑΜΕ έξω από το Υπ. Εργασίας προκειμένου να μην εισέλθει στο υπουργείο. Με καθυστέρηση η συνάντηση Βρούτση-τρόικας (Vid)

Την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου απέκλεισαν περίπου 60 μέλη του ΠΑΜΕ λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνάντησης του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Λόγω της διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ η συνάντηση θα αρχίσει με μικρή καθυστέρηση.

Το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναμενόταν να ξεκινήσει στις 13.00.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδός τους και μετά να ξεκινήσει το ραντεβού.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ αναφέρει:

"Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70".

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν ο κατώτατος μισθός, με την κυβέρνηση να προτίθεται να προχωρήσει σε διευθέτησή του μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Το μοντέλο που αναμένεται να υιοθετηθεί θα προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συνάρτηση με την κατάσταση της οικονομίας μας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει πάντως πως δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτερου μισθού και ημερομισθίου.

Από την πλευρά της η τρόικα φέρεται αποφασισμένη να ασκήσει πιέσεις και για άλλες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως νέες παρεμβάσεις στα θέματα των αποζημιώσεων και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με περαιτέρω ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος στον καθορισμό των ωρών εργασίας.

Για τις αποζημιώσεις τα σενάρια αναφέρονται στο χρόνο προειδοποίησης - που σήμερα φτάνει μέχρι τους έξι μήνες - για την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης και ειδικότερα σε μείωση του χρόνου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιμένει ωστόσο ότι στην παρούσα φάση δεν θα συζητηθούν θέματα που αφορούν σε νέες αλλαγές στις αποζημιώσεις και το ωράριο εργασίας.

Αντιθέτως, κατά τις σημερινές συνομιλίες, αναμένεται να αναφερθούν στις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που έχουν συμφωνηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκλεισμός του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

SHARE:

24Media Network