Το ΠΑΣΟΚ καλεί Τσακαλώτο στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση

Πρώτη ημέρα συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Βουλή, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Πρώτη ημέρα συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Βουλή, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τις αποφάσεις του Eurogroup κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος

Να ενημερωθεί η Βουλή για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης, όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές συντάξεων, ζητεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή και την απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 20/2/2017» σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει ότι ο κ. Τσακαλώτος, «όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβεται επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».

«Έχουμε το παράδοξο να "πανηγυρίζει" η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της, με non paper και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβεται ο αρμόδιος υπουργός», αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, επίσης, «κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν» και «ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Τσακαλώτος, Eurogroup
SHARE: