Το στενό μαρκάρισμα Τσίπρα στον Μητσοτάκη: “Αν δεν μπορείς, παραιτήσου”

Το στενό μαρκάρισμα Τσίπρα στον Μητσοτάκη: “Αν δεν μπορείς, παραιτήσου”
Να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για να ανασχεθεί η πανδημία θα ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Παρασκευή στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ολοένα και πιο επιτακτικά να καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την πανδημία.

Ανησυχία όχι μόνον για την συνεχή επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας αλλά και για την απάθεια της κυβέρνησης ώστε να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για την ανάσχεσή της επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων και των πανδημικών οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση να «βλέπει» της προοπτική ενός «φονικού χειμώνα» και για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση είτε να κάνει κάτι, είτε εφόσον δεν μπορεί, να παραιτηθεί.

Αρνητής της πραγματικότητας ο πρωθυπουργός

Το ζήτημα της πανδημίας θα συνεχίσει να αναδεικνύει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, που οποίος επισκέφθηκε χθες το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τις επισκέψεις σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Αυτά ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, με αφορμή την συζήτηση που θα γίνει για την Εξεταστική Επιτροπή για την Λίστα Πέτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτάξει το θέμα της πανδημίας, αφού θα βρεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθές με δήλωση του έστειλε σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό τον οποίο αποκάλεσε «αρνητή της πραγματικότητας» καλώντας τον «να παραδεχθεί τη δυσκολία,» και «να πάρει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις». Επισήμανε ότι «άν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρέπει «να σταματήσει μία επικίνδυνη αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων». Αυτό – σημείωσε – είναι «ρατσιστικό απέναντι στο 40% των συμπολιτών μας, που έχουν βεβαίως ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχει ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει, είναι και επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση χαλαρότητας στο υπόλοιπο 60% που έχουν εμβολιαστεί».

Έρχεται φονικος χειμώνας

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι φέτος υπάρχει τουλάχιστον η διπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μάλιστα επισήμανε πως «βρισκόμαστε ενόψει ενός άγριου και φονικού χειμώνα. Έχουμε περάσει το όριο του συναγερμού και έχουμε φτάσει στο όριο της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με 7.000 κρούσματα ημερησίως εδώ και μέρες, με 500 διασωληνώσεις, με 16,5 χιλιάδες νεκρούς». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες «η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το τελευταίο μίλι της πανδημίας και το φως στην έξοδο του τούνελ». Μάλιστα υπενθύμισε και τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωγιάδη και την φράση του «μη σώσουν να εμβολιαστούν» όταν αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους πολίτες. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι ταυτόχρονα λειτουργεί ψηφοθηρικά αφού «στόχος της ΝΔ είναι να μη δυσαρεστήσει συγκεκριμένα υπερσυντηρητικά ακροατήρια που φλερτάρουν με τη θρησκοληψία και με πολιτικά ακροδεξιές τοποθετήσεις, επιδιώκοντας μονάχα πολιτικούς τακτικισμούς -γι` αυτό υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση της εκκλησίας».

Για την έλευση ενός φονικού χειμώνα μίλησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι σε μια από τις πλέον δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας έχει βρεθεί ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος. Ο λόγος για τον Θανάση Πλεύρη που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι έχει τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση ως κυβερνητική «γέφυρα» με τον χώρος της ακροδεξιάς έμπνευσης ανεμβολίαστους. Σε ανακοίνωσή του χθές ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήσε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι ο Θ.Πλεύρης είναι «ανίκανος, ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του Υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Για το ΕΣΥ

Παρέμβαση για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας έκανε χθες και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ανδρέας Ξανθός. Απάντησε στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και στον ισχυρισμό του ότι «Η πανδημία βρήκε την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή περίοδο, με το ΕΣΥ εξασθενημένο από την αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκληση θεωρεί ο Ανδρέας Ξανθός το να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ Eurokinissi

Ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε για «προκλητική μετάθεση ευθυνών» από την πλευρά της κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ της περιόδου 2010-2015 λέγοντας πως «δεν ήταν απλώς εξασθενημένο αλλά ετοιμόρροπο. Με μείωση 40% των δημόσιων δαπανών υγείας, πάγωμα των προσλήψεων, απομάκρυνση 2.500 ειδικευμένων γιατρών κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων και, κυρίως, με αποκλεισμό 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Επισήμανε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ «αυξήθηκε η χρηματοδότηση του, νοικοκυρεύτηκαν και ξεχρέωσαν τα νοσοκομεία, έγιναν 8000 μόνιμες προσλήψεις και πολύ περισσότερες συμβασιούχων, άλλαξε η αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων από 1/5 σε 1/1, καταργήθηκε το 5ευρο στα τακτικά ιατρεία, αναπτύχθηκαν 127 νέες δημόσιες δομές άνοιξαν κλειστά κι ενισχύθηκαν τα ΤΕΠ με ειδικευμένους γιατρούς και, πάνω απ΄ όλα, με το ν.4368/2016 αντιμετωπίστηκε δραστικά η υγειονομική φτώχεια και υλοποιήθηκε η στρατηγική της καθολικής και ισότιμης κάλυψης του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα