Το σχόλιο Μαρινάκη για τη συνέντευξη Γιούροβα στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 3'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης AP

Τη συνέντευξη της αντιπροέδρου της Κομισιόν στο NEWS 24/7 επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της Γερμανίας για Βαρουφάκη

Να βελτιώσει την εικόνα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υποστεί πλήγμα μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία υποδέχθηκε σήμερα την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για θέματα αξιών και διαφάνειας Βιέρα Γιουροβα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επικαλέστηκε μάλιστα στο briefing τη συνέντευξη της αντιπροέδρου της Κομισιόν στο NEWS 24/7, υποστηρίζοντας ότι: “Η αρμόδια επίτροπος διαψεύδει την εικόνα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου”. Σημείωσε δε ότι η κ.Γιούροβα δεν έχει κανένα συμφέρον κομματικό για να πει όσα είπε.

Ο κ. Μαρινάκης αναφερόταν ειδικότερα στο γεγονός ότι η αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε “ότι υπήρξε καλή πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα τα τελευταία χρόνια”.

Σημειωτέον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συνέντευξη της κ. Γιούροβα στο NEWS 24/7, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το “απαγορευτικό” της Γερμανίας στον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Απέφυγε όμως να πάρει θέση λέγοντας: “Δεν μπορώ να σχολιάσω απόφαση άλλου κράτους”, ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα “ο κ. Βαρουφάκης έχει πλήρη ελευθερία λόγου, έργου και δραστηριοποίησης στη δημοκρατία μας, με τους κανόνες που υπάρχουν”.

Δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΜεΡΑ25, λέγοντας: “Τα έργα και οι ημέρες του πριν κάποια χρόνια – και αυτό είναι μία πολιτική τοποθέτηση – νομίζω πλήγωσαν τη χώρα. Εκρίθη και η ζωή συνεχίζεται”.

Μητσοτάκης σε Γιούροβα: Πιστεύω ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα με την κ. Γιούροβα συναντήθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ασφαλώς, όπως γνωρίζετε, όσον αφορά στα θέματα του κράτους δικαίου, συνεχίζουμε να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Πιστεύω ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, η οποία αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λαμβάνουμε πάντοτε ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου και προσπαθούμε να συμμορφωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά είμαι ευτυχής για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, και οι ομάδες μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες των ζητημάτων που έχετε θέσει και να διασφαλίσουν ότι θα ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό».

Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με το Μαξίμου, συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την νίκη του στις εκλογές λέγοντας πως «η αποφασιστική αυτή νίκη, μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε τον διάλογο σήμερα», ενώ τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη Συμφωνία του Μονάχου κατά των deep fakes που χρησιμοποιούνται στις προεκλογικές εκστρατείες.

Αναφερόμενη στο ζήτημα του κράτους δικαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, η Επίτροπος δήλωσε: «Θέλω να επισημάνω την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τις ελληνικές αρχές. Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ πολύ και για τα μέτρα που λαμβάνετε προκειμένου να υλοποιήσετε τις συστάσεις, τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς».

Την κ.Γιουροβα υποδέχθηκε στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο  κ. Μαρινάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Γαλαμάτη την Αντιπρόεδρο Γιούροβα. Ενώ στη συνέχεια η αντιπρόεδρος της Κομισιόν παρέστη στην συνεδρίαση της ειδικής Task Force που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα