Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι ομιλίες και τα στιγμιότυπα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και οι ομιλίες. Πηγαδάκια, πειράγματα και νέες πολιτικές προτάσεις από την πρώτη μέρα του προγραμματικού και πολιτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ΣΕΦ

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησαν οι εργασίες του προγραμματικού και πολιτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την πολιτική και ιδεολογική συζήτηση για τον ενιαίο φορέα της  κεντροαριστεράς, με σκοπό να επιτευχθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο κάλεσμα επιστροφής σε όλους τους ψηφοφόρους. Ξεχώρισαν οι ανθρώπινες στιγμές μεταξύ Φώφης Γεννηματά, Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και τα πηγαδάκια γύρω από τον Κώστα Σημίτη.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Φώφη Γενημματά: Εκλογή νέου αρχηγού τον Οκτώβριο και Ιδρυτικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο 

Την εκλογή επικεφαλής από την Κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, τον Οκτώβριο 2017 και ιδρυτικό Συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της τον Δεκέμβριο του 2017, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά η οποία άνοιξε με την ομιλία της, τις εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ πρότεινε ως Επικεφαλής της Ανεξάρτητης αυτής Επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους κοινής αποδοχής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

"Τίποτα δε μας σταματά από το να κάνουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μεγάλη ξανά, περάσαμε από 40 κύματα και τα καταφέραμε" είπε η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε: "Εδώ χτυπά η καρδιά της προοδευτικής Ελλάδας", λέγοντας πως στόχος είναι η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη, και οι μεταρρυθμίσεις. "Ορίζουμε τους στόχους μας με όραμα, τόλμη και ειλικρίνεια. "Η κοινωνία κουράστηκε από μεγάλα λόγια. Είμαστε περήφανοι για την παράταξη μας, έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τον λαϊκισμό και τον ευρωσκεπικισμό και είμαστε βέβαιοι πως θα γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα. Ακόμη, έθεσε τους τρεις πυλώνες που θα στηριχθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη που είναι η ανάπτυξη, η αλληλεγγύη και η απασχόληση.

Τόνισε επίσης πως η λύση θα έρθει μέσα από τις εκλογές λέγοντας "όσο νωρίτερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο", ενώ  πρόσθεσε ότι θέλουμε ένα Συνέδριο της βάσης και όχι της κομματικής ελίτ.

Γ.Παπανδρέου:Να χτίσουμε τη νέα παράταξη της σύγχρονης αριστεράς

Το όραμα του για "μια παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα", παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

"Οραματίζομαι μία Παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα και θα επιβάλλει αδιαπραγμάτευτες προοδευτικές αλλαγές σε οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία. Οραματίζομαι να χτίσουμε μαζί την νέα παράταξη της σύγχρονης αριστεράς ", είπε ο κ. Παπανδρέου και αφού παρατήρησε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του να φέρει αυτό το έργο εις πέρας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συναίνεση, λέγοντας: "Με στοιχειώδη πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου, ή έστω τον Οκτώβριο του 2011 με τη Συμφωνία των Βρυξελλών και το δημοψήφισμα, η Ελλάδα σήμερα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο. Οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολλά.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(1η ΜΕΡΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(1η ΜΕΡΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Χρόνια σε χάσιμο χρόνου.

Δισεκατομμύρια σε επιβαρύνσεις.

Και σήμερα μαθαίνουμε από τον Ρέγκλινγκ ότι η δήθεν διαπραγμάτευση του 2015 κόστισε τον ελληνικό λαό άλλα 100 δισ. Απαιτείται λοιπόν εθνική συνεννόηση και συναίνεση. Προσοχή, όμως. Συναίνεση για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Όχι συναίνεση για να μείνουμε στα ίδια. Όχι για να γυρίσουμε πίσω.

Ούτε για να μοιράσουμε καρέκλες".

Δεν θα γίνουμε κομπάρσοι του δεξιού νεοφιλελευθερισμού, ούτε στους αριστερούς ψάλτες του καραμανλισμού και της χρεοκοπίας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Επισήμανε πως "οι καθαρές κουβέντες από τώρα θα στείλουν καθαρό μήνυμα σε όσους γλυκοκοιτάζουν το χώρο μας" και πρότεινε:

-Πρώτον, καμία απολύτως θέση ευθύνης στο Δημόσιο μέσω κομματικής επετηρίδας. Ανοιχτή σε όλους προκήρυξη θέσεων και επιλογή υποψηφίων βάσει πραγματικών προσόντων και εμπειρίας.

-Δεύτερον, κανένας εκπρόσωπος της νοοτροπίας που χρεοκόπησε την Ελλάδα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Υπάρχουν δεκάδες Έλληνες και Ελληνίδες που μπορούν να συμβολίσουν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα την Ελλάδα που θέλουμε.

-Τρίτον, ουδεμία υποχώρηση σε θέματα ηθικής και σεβασμού του δημοσίου χρήματος. Ανένδοτος αγώνας ενάντια στη μεγαλοφοροδιαφυγή. Καμία ανοχή στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων. Μαχαίρι στο μαύρο πολιτικό χρήμα με νέο εκλογικό νόμο που σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες.

 Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ευχήθηκε, επίσης στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη για τον οποίο είπε ότι τον θέλει "συνοδοιπόρο στη μάχη για τη μεταπελατειακή Ελλάδα".

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών του ως πρωθυπουργός και τόνισε ότι στις αποφάσεις που πήρε δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος.

Σημίτης: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κάλεσε από την πλευρά του για άμεση ενότητα όλων των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα υπηρετήσουν μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(1η ΜΕΡΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(1η ΜΕΡΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Χωρίς να φεισθεί επικρίσεων για τις διαφωνίες και τις ατέλειωτες συζητήσεις, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι «το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για τη διαμόρφωση θέσεων και κυρίως συσπείρωσης, όσων θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μια ενιαία ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα. Μια τέτοια δύναμη είναι αναγκαία, αφού το 70% των πολιτών δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της χώρας ακολουθεί λάθος κατεύθυνση».

Κριτική στην κυβέρνηση

Ασκώντας δριμεία κριτική για τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης αμφισβήτησε την αισιοδοξία του κυβερνητικού επιτελείου για την έξοδο στις αγορές: «Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Τα γνωστά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα. Με άλλα λόγια, η χώρα θα βρίσκεται σε στενωπό και τα προσεχή χρόνια. Η πρόσβασή μας στο ξέφωτο δεν είναι νομοτελειακή. Απαιτεί σχέδιο, προσπάθεια, κυρίως όμως απαιτεί ευθύνη - από την κυβέρνηση και από τα κόμματα. Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο κάθε φορέας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Σημίτης.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 (για μια περίοδο δηλαδή που εκτείνεται μετά το τέλος του μνημονίου) συνεπάγεται ανυπέρβλητες δυσκολίες για τους πολίτες κι ένα δυσμενές πλαίσιο για την προσπάθεια της ανάπτυξης. Το ίδιο και η υπόδειξη του Eurogroup για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% από το 2022 ως το 2060, επίσης συνεπάγεται δυσκολίες για την εμπέδωση συνθηκών ανάπτυξης. «Η χώρα μας θα συνεχίσει να σέρνεται» σημείωσε.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Χωρίς επάνοδο της εμπιστοσύνης, η κρίση θα συνεχίζεται

Για το χρέος, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται να συζητηθεί ουσιαστικά μετά το τέλος του Μνημονίου τον Ιούλιο του 2018 και η σχετική διευθέτηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αποταμιευτών. «Χωρίς επάνοδο της εμπιστοσύνης, η κρίση θα συνεχίζεται. Πώς όμως θα επανέλθει η εμπιστοσύνη, όταν επικρατεί στη διεθνή κοινότητα η εντύπωση ότι η Ελλάδα, είτε αμφισβητεί τα συμφωνηθέντα, είτε καθυστερεί την εκτέλεσή τους;» επισήμανε ο κ. Σημίτης, συμπληρώνοντας ότι από την απόφαση του Εurogroup προκύπτει, πως οι Ευρωπαίοι επιφυλάσσονται να δεσμευθούν στα πιο σοβαρά θέματα. «Η παρατεινόμενη επί μήνες τώρα συζήτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η οργάνωση ενός ευρύτερου σχήματος, δείχνει στους πολίτες ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν αντιληφθεί την επιταγή των καιρών. Το κύριο θέμα είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς συζητήσεις για το ποιος προσχώρησε σε ποιόν, για το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να επικαλείται το παρελθόν. Νέα κόμματα δεν προέρχονται από το μηδέν. Χτίζονται σε προσπάθειες και απόψεις που υπάρχουν ήδη. Αλλά η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την επικρατούσα αίσθηση ότι επιβάλλεται αλλαγή, μια νέα προσπάθεια απελευθερωμένη από δεσμεύσεις του παρελθόντος. Εδώ και τώρα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημά μας. Να προσδιορίσουμε το μέλλον σε αντιπαράθεση με το σήμερα και το παρελθόν. Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπάρξει προοπτική για τη χώρα στο σύγχρονο κόσμο» ανέφερε ο κ. Σημίτης και συνέχισε:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

«Η ελληνική κοινωνία και πολιτική ζωή έχουν ανάγκη από μια δύναμη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης που μάχεται τη συντηρητική στασιμότητα, τις χωρίς σχέση με την πραγματικότητα ιδεολογικές φαντασιώσεις μιας αυτοαποκαλούμενης αριστεράς και την εθνικολαϊκιστική νοοτροπία και πολιτική που στοχεύει αποκλειστικά στην παραμονή και εκμετάλλευση της εξουσίας. Η χώρα έχει την ανάγκη να πληροφορηθεί την αλήθεια, τους εφικτούς δρόμους ανάπτυξης, τις υπάρχουσες ή αναμενόμενες αντιδράσεις, τα εμπόδια, τις δυνατότητες επιλογών, να αισθανθεί ότι υπάρχει ρεύμα με γνώση και δύναμη για να ανατρέψει την χωρίς τέλος πορεία στα όρια της ύφεσης με άγνωστη κατάληξη. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αν πραγματικά το θελήσουμε. Να προσπαθήσουμε αποφασιστικά τώρα».

Θ.Θεοχαρόπουλος: Να αποφασίσει για όλα η βάση της ευρύτερης κεντροαριστεράς με κάλπη

«Η προοδευτική παράταξη πρέπει να γίνει ένα κόμμα της βάσης και όχι ένα κόμμα παραγόντων», τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για μια ισχυρή ενιαία παράταξη, να προχωρήσει με αποφασιστικότητα για ένα ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι για να είναι πειστικό το εγχείρημα όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες από τη βάση. Συγκεκριμένα πρότεινε «άμεσα να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας χωρίς συνιστώσες, με υπέρβαση της σημερινής ομοσπονδιακής δομής με τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Συμπλήρωσε την πρόταση του λέγοντας επιπλέον: «Σταθερή θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι πρώτα δημιουργείς το νέο ενιαίο κόμμα μέσω ιδρυτικού συνεδρίου και αμέσως μετά προχωρείς σε εκλογή επικεφαλής του από τη βάση. Η εκλογή επικεφαλής από την βάση, εξάλλου, πρέπει να αφορά το νέο κόμμα και όχι έναν ομοσπονδιακό πολυκομματικό φορέα, που άλλωστε αποτελεί ενδιάμεσο μεταβατικό στάδιο».

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε πως στην περίπτωση που αποφασιστεί η αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή πρώτα εκλογή επικεφαλής από την βάση και μετά το ιδρυτικό συνέδριο, και ιδίως εφόσον τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα έχουν μεταξύ τους διαφορετική άποψη για την μορφή του φορέα, τότε: «η βάση όλης της Κεντροαριστεράς πρέπει να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα. Να αποφασίσει η βάση όλης της Κεντροαριστεράς».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Επιπλέον επέκρινε τη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, «αναθεματίζει τη φτώχεια και πολλαπλασιάζει τους φτωχούς». «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να απλώσει χέρι βοηθείας σε μια τέτοια πολιτική», τόνισε ενώ μίλησε για ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικισμούς μπροστά στα αδιέξοδα. Βέλη εξαπέλυσε και εναντίον της ΝΔ, σημειώνοντας ότι παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση. «Είναι προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων, όπως και σε ακραία συντηρητικές αντιλήψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009 που έφερε την κρίση στη χώρα και διόγκωσε τα ελλείμματα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι ομιλίες και τα στιγμιότυπα

Γ. Τούντας: Ήρθε η ώρα για τον νέο Ενιαίο Φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας

«Τώρα ήρθε η ώρα όλοι μαζί, στελέχη και πολίτες της Προοδευτικής Παράταξης, να συγκροτήσουμε τον νέο Ενιαίο Φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας σε λίγους μήνες στο Ιδρυτικό Συνέδριο, με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες , με νέο μητρώο μελών και με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έναν φορέα, που ο χρόνος εκλογής της ηγεσίας του από τη βάση, που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να γίνει μετά το Ιδρυτικό συνέδριο, αλλά και η φυσιογνωμία του- εάν θα είναι πολυκομματικός ή ενιαίο κόμμα με θεσμοθέτηση των τάσεων, όπως υποστηρίζουμε εμείς οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία- δεν θα το αποφασίσουμε στο Συνέδριο αυτό, αλλά στην πορεία για το Ιδρυτικό Συνέδριο, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις αποφάσεις αυτές μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, αλλά κυρίως για να μπορέσουμε να προσμετρήσουμε στις αποφάσεις μας τη βούληση της κοινωνικής βάσης της παράταξης μας. Γιατί αυτή είναι η δύναμη μας, γιατί αυτή η βούληση είναι που θα μας καταστήσει ξανά πρωταγωνιστές των εξελίξεων και εγγυητές ενός καλύτερου μέλλοντος», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο επικεφαλής των Κινήσεων πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, Γιάννης Τούντας.

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο θα μιλήσει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την Κυριακή το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν τα «εργαστήρια» πολιτικής με τα εξής θέματα:

1. Σάββατο 11πμ: Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

2. Σάββατο 11πμ: Ομάδα Εργασίας «Νέα Γενιά». Σχέσεις Γενεών: Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση;

3. Σάββατο 10πμ: Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πράξη

4. Σάββατο 3μμ: Πολιτισμός και Ανάπτυξη

5. Σάββατο 5μμ: Ομάδα Εργασίας «Νέας Γενιάς» Restart για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό

6. Σάββατο 5μμ: Πολιτικό Σύστημα και θεσμικές Μεταρρυθμίσεις

7. Κυριακή 9.30πμ: Ψηφιακή Ανάπτυξη: διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεννηματά: Εκλογή αρχηγού τον Οκτώβριο και Συνέδριο νέου φορέα τον Δεκέμβριο

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

SHARE:

24Media Network