Τον Ιούνιο το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τον Ιούνιο το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με την ανακοίνωση του μήνα διεξαγωγής του συνεδρίου μπαίνει ένα χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του νέου σοσιαλδημοκρατικού φορέα, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να διεκδικεί το ρόλο του εκφραστή του χώρου

Τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Ιούνιο ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με την ανακοίνωση του μήνα διεξαγωγής του προαναγγελθέντος συνεδρίου μπαίνει πλέον ένα χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική συγκρότηση ενός νέου, σοσιαλδημοκρατικού, φορέα, με σεβασμό όπως αναφέρει η ανακοίνωση στα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικεί ουσιαστικά το ρόλο του εκφραστή του χώρου της “προοδευτικής παράταξης” και τονίζει ότι η πρόσκληση για διεύρυνση της κεντροαριστεράς αποδίδει καρπούς με την ένταξη κινήσεων στο σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτό αποτελεί και μία έμμεση απάντηση στην Ώρα Ευθύνης των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση, η οποία εν τω μεταξύ συγκλίνει πλέον με το Ποτάμι.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως εξής:

"1) Οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των Η.Π.Α και του Δ.Ν.Τ., αλλά και η Κυβερνητική ανικανότητα και αδυναμία για ουσιαστική και αξιόπιστη διαπραγμάτευση, επιτείνουν την αβεβαιότητα, φέρνουν απειλητικό μπροστά μας το επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Όμως, υπάρχει λύση για την υπέρβαση του αδιεξόδου.

Και αυτή, ούτε στην παράδοση στον κ. Σόιμπλε βρίσκεται, ούτε και στη δεξιά παλινόρθωση.

Είναι  συντηρητικές επιλογές που βαθαίνουν  τα αδιέξοδα  της χώρας.                   .

Βρίσκεται στην Εθνική Συνεννόηση, με συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα την Εθνική Συνεννόηση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της στείρας, με μικροκομματικά κριτήρια, άρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αν η πρότασή μας είχε γίνει αποδεκτή, τα αποφασιστικά βήματα για την έξοδο από την κρίση θα είχαν γίνει ,η χώρα θα πατούσε σε στέρεο έδαφος, η οικονομία θα ήταν σε πορεία ανάκαμψης και η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο θα είχε επιστρέψει.

2) Για αυτό, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, παράγοντα πολιτικής σταθερότητας, καταλύτη εθνικής συνεννόησης και φορέα προοδευτικών αλλαγών και ανατροπών, για την διαμόρφωση μια ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης. 

Το αίτημα της αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης συντελείται με τη διεύρυνση του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς στο οποίο προχωρεί αποφασιστικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε όλα τα επίπεδα και με τη συστηματική επεξεργασία σύγχρονων προγραμματικών θέσεων και προτάσεων σε όλους τους τομείς.

Οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν ήδη  καρπούς.

3) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο φορέας συνάντησης, συμπόρευσης και ισότιμης συμμετοχής για την ενιαία πολιτική έκφραση του προοδευτικού χώρου.

Προχωράμε τον Ιούνιο σε ένα θεσμικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία Συνέδριο για την πολιτική και προγραμματική εμβάθυνση και την οργανωτική συγκρότηση ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα .

Με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις, δημιουργούμε το νέο.

Μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία που θα εξειδικεύσει την πρότασή μας για την Προοδευτική Αλλαγή στη χώρα.

Μια προσπάθεια που υπηρετεί την ανάγκη της χώρας και την απαίτηση της κοινωνίας, να διαμορφώσουμε με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών πολιτών μια οραματική και μαζί ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Μακριά από εσωστρέφειες που αποδυναμώνουν το εγχείρημα και δεν υπηρετούν το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.

Να αναδείξουμε τον προοδευτικό χώρο, κυρίαρχο ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στην αριστερή και δεξιά συντήρηση, ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας, πρωταγωνιστή ξανά των εξελίξεων και εγγυητή ενός καλύτερου ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ".

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά
SHARE: