Τόσκας για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με τη στάση της, η ΝΔ δείχνει πόσο ακροδεξιά πολιτική ακολουθεί

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κριτική στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Ραδιοφώνου 24/7, την Κυριακή.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το περιστατικό "τραγικό", εξαπολύοντας βέλη κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τη στάση της. "Οι υπερβολές και τα πυροτεχνήματα από πλευράς ΝΔ δείχνουν τακτικισμούς, που έχουν ως στόχο τη μείωση των επιτυχιών της Αστυνομίας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι την τελευταία διετία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εξιχνίασης υποθέσεων, ακόμα και στα Εξάρχεια", είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ, ότι "εμφανίζει τη χώρα, ότι ανθεί το έγκλημα χωρίς τιμωρία, ότι είμαστε Κολομβία, ότι υπάρχουν καταστάσεις επικίνδυνες. Επιτυγχάνει τελικά, να μας δείξει, πόσο ακροδεξιά πολιτική ακολουθεί, όταν βλέπουμε τον κύριο Δένδια, να μιλάει για Κολομβία και για περίοδο βίας και αίματος. Όπου δεν συμφέρουν τα στοιχεία, τα αμφισβητούν".

ADVERTISING

Ο κ. Τόσκας απέφυγε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με την πορεία των ερευνών, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας πάντως, πως οι Αρχές έχουν εξειδικευμένα στελέχη, που εξετάζουν κάθε παράγοντα και ένδειξη που υπάρχει. "Προχωρούν με καλό ρυθμό οι έρευνες και θα δούμε, τι θα προκύψει", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην διαρκή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται στην περιοχή του Μενιδίου, λέγοντας πως "η επιχείρηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, προκειμένου να ηρεμήσει μία περιοχή, που διατηρείτο ως άβατο" και καλώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην "μιλάει υποκριτικά".

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση της μικροεγκληματικότητας συνεπεία της οικονομικής κρίσης, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει η ΕΛΑΣ για την καταπολέμησή της. Και σε αυτό το σημείο μάλιστα άσκησε, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στη ΝΔ, σημειώνοντας πως "δεν μπορεί να παίρνεις ένα ολόκληρο Σώμα και να το χρησιμοποιείς για μικροπολιτικούς σκοπούς".

SHARE:

24Media Network