Τουσκ καλεί Τσίπρα μαζί με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ

Τουσκ καλεί Τσίπρα μαζί με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει αύριο, Δευτέρα, σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Αγωνία για τις εξελίξεις με βασικό ζητούμενο την επίτευξη συμφωνίας

Σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συμμετέχει αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν:

- ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ,

- η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ,

- ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και

- ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ντ. Τουσκ.

Το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης [Eurozone Summit] με θέμα την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη δήλωσε στο BBC ότι θα ήταν "τρελό" να μην επιτευχθεί μία συμφωνία για την Ελλάδα

Η πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας εκτίμησε ότι "θα βρεθεί" μία συμφωνία με τους πιστωτές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, προειδοποιώντας για τις "πολύ σοβαρές" συνέπειες" που θα είχε ένα αντίθετο σενάριο.

"Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία", δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC.

"Δεν μπορώ να φανταστώ [ότι θα υπάρξει] στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για την ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές", πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

"Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια [ευρώ] μπορείτε να την ακυρώσετε και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ", εκτίμησε.

"Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα", επέμεινε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: Χιλιάδες στον δρόμο υπέρ της Ελλάδας πριν την κορύφωση του δράματος

Επιμένει ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Γκάλμπρεϊθ: Αδύνατη η συμφωνία, με αποκλειστική ευθύνη των δανειστών

Paul Mason: Μιλάω με οδηγούς ταξί. Δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 40 ευρώ, δεν τους νοιάζει το Grexit

SHARE:

24Media Network