Τριγμοί στην ΠΓΔΜ: Αποχωρεί η 'Συμμαχία των Αλβανών' από την κυβέρνηση Ζάεφ

Macedonian Prime Minister Zoran Zaev speaks during a press conference after talks with his Serbian counterpart Ana Brnabic at the Serbia Palace in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 21, 2017. Zaev is on a two-day official visit to Serbia. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Macedonian Prime Minister Zoran Zaev speaks during a press conference after talks with his Serbian counterpart Ana Brnabic at the Serbia Palace in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 21, 2017. Zaev is on a two-day official visit to Serbia. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Κλυδωνισμούς στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων προκαλεί η αποχώρηση των βουλευτών του ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη εσωτερική κρίση βρίσκεται η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στην ΠΓΔΜ, μετά τις πληροφορίες για αποχώρηση της "Συμμαχίας των Αλβανών" από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ, οι τρεις βουλευτές του κόμματος φέρονται να έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαν συνάψει με το νέο πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι αν και η κυβέρνηση Ζάεφ διαθέτει οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η παραίτησή τους δεν αναμένεται να πυροδοτήσει νέα πολιτική κρίση στη χώρα καθώς αυτοί θα αντικατασταθούν.

Θα μπορούσε ωστόσο να οδηγήσει εκ νέου σε μια πιο σκληρή στάση στο θέμα του ονόματος, στα πρότυπα της "γραμμής" Γκρουέφσκι.

Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι "υπάρχει δέσμευση" για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ζάεφ

Στη Θεσσαλονίκη θα περάσει την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ύστερα από πρόσκληση  του δημάρχου της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοχρονιά, σε ιδιωτική επίσκεψη» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, επιβεβαιώνοντας την επίσκεψη.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο μήνα τα Σκόπια, οπότε και συναντήθηκε με τον κ. Ζάεφ, τον οποίο και προσκάλεσε στην πόλη για να υποδεχθούν μαζί το νέο έτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος: Όχι σε όνομα 'Μακεδονία', ανοιχτός σε 'Βαρντάσκα'

Ζάεφ: Επίλυση του ονόματος της πΓΔΜ εντός του 2018

SHARE: