Τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κατέθεσε το ΚΚΕ

Τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κατέθεσε το ΚΚΕ
Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία ώστε να καταργηθεί η προγραμματισμένη μείωση του αφορολόγητου που αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Τροπολογία για την κατάργηση της προγραμματισμένης μείωσης του αφορολόγητου κατέθεσε το ΚΚΕ, ζήτημα που αποτελεί εδώ και μέρες πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης κι υπογράφεται από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του επίμαχου άρθρου 10 του νόμου 4472 του 2017 που προβλέπει ότι από την 01/01/2020 το αφορολόγητο όριο μειώνεται από τα 9.500 ευρώ σε λιγότερα από 6.000 ευρώ.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για “αντιλαϊκό” μέτρο που θα πλήξει τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων επιφέροντας “μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα”. Το ΚΚΕ ζητά “την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα