Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τα στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τα στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο
Υποκατάστημα της τράπεζας. ASSOCIATED PRESS

Αφορά 85.000 οικογένειες που βρίσκονται σε αδιέξοδο επισήμανε ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Βουλή

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αφορά η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή το ΠΑΣΟΚ και αφορά τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες με ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον νέο κώδικα δημοσίων εσόδων που συζητείται στην Βουλή. Όπως επισήμανε αναφερόμενος στην νομοθετική πρόταση ο Κώστας Σκανδαλίδης «καταθέσαμε μια τροπολογία για τις ογδόντα πέντε χιλιάδες οικογένειες στις οποίες την περίοδο 2006-2009 χορηγήθηκαν από πιστωτικά ιδρύματα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Η αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου όλη αυτή την περίοδο, η οποία αυτήν την εποχή κορυφώνεται, ανέτρεψε κάθε αναλογία παροχής και αντιπαροχής για τους δανειολήπτες. Έφτασαν σε τραγικό αδιέξοδο. Χρόνια κάνουν δικαστικές προσπάθειες για να λυθεί το θέμα, όμως, είναι ακόμα άλυτο».

Στην τροπολογία αναφέρθηκε αναλυτικά και ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης λέγοντας πως «με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ οι τράπεζες θα πληρώσουν τα 2/3 της επιβάρυνσης και οι δανειολήπτες το 1/3, τη στιγμή που το χρέος και οι δόσεις των δανειοληπτών θα μειωθούν περίπου 40%».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα