Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: “Εμείς δεν εμποδίζουμε κανέναν, εκείνοι μας εμποδίζουν”

Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: “Εμείς δεν εμποδίζουμε κανέναν, εκείνοι μας εμποδίζουν”
ASSOCIATED PRESS

Δεν ήταν σκόπιμη η περιπέτεια του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπ. Εξωτερικών. Ωστόσο εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.

Τεχνικό λάθος ήταν η αιτία της κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα σε γραφείο στο λιμάνι της Σμύρνης, σύμφωνα με όσα είπε σε δημοσιογράφους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τόνισε οτι επρόκειτο για τεχνικό λάθος ωστόσο προειδοποίησε οτι η Τουρκία θα απαντήσει αν η Ελλάδα συνεχίσει να απαγορέυει την είσοδο σε Τούρκους αξιωματούχους.

“Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας” είπε ο Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “η Ελλάδα είναι εκείνη που σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε“.

Υπενθυμίζεται οτι ο περιφερειάχρης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κρατήθηκε σε ένα γραφείο στο λιμάνι της Σμύρνης το περασμένο Σάββατο 5/11 χωρίς να του δοθεί καμια εξήγηση.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “συνειδητή” ενέργεια της Τουρκίας καθώς, όπως δήλωσε, γνώριζε εδώ και ένα χρόνο για την παρουσία του στη Σμύρνη, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Ευρωμεσογειακής συνέλευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα