Τσαβούσογλου προς Αθήνα: “Προσέξτε το κακομαθημένο παιδί σας, θα έχουμε ατύχημα”

Τσαβούσογλου προς Αθήνα: “Προσέξτε το κακομαθημένο παιδί σας, θα έχουμε ατύχημα”
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα AP

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα την Αθήνα για τον κίνδυνο "ατυχήματος".

“Ποδαρικό” στο νέο έτος με νέες προκλήσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε “κακομαθημένο παιδί”.

“Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Αμυνας. Λέτε είναι «το κακομαθημένο παιδί μας». Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση” ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, επιθετικοί και προκλητικοί ήταν οι τόνοι του και αναφορικά με την Κύπρο. “Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο (σ.σ. casus belli). Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού. Από τη μια έχουμε το ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας”¨, κατέληξε ο κ. Τσβούσογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα