Τσαβούσογλου: Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη στην Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη  στην Ελλάδα
Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή Eurokinissi

Ποιους στόχους βλέπουν πίσω από τον Τσαβούσογλου στην Αθήνα τα τουρκικά ΜΜΕ και πώς κάλυψαν τις αποκαλύψεις του "αρχιμαφιόζου" Σεντάτ Πεκέρ για τον Ερντογάν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής (30/05) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Ο κ. Τσαβούσογλου έφτασε περίπου στις 11:00 στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή με μεγάλη συνοδεία, όπου έγινε δεκτός από τον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.

Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή Eurokinissi

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής “Τζελάλ Μπαγιάρ” όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών, ενώ αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θαμνά, έξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναχώρησε αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε δηλώσεις στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του, αναφερόμενος στον ελληνικό τύπο και δηλώνοντας πως δεν συμφωνεί με την άποψη που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΕ, ότι η επίσκεψή του στη Θράκη προκαλεί κάποια ένταση.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως μεταβαίνει στην Αθήνα με θετική ατζέντα, ενώ τόνισε πως όταν ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Άγκυρα, παρά την ένταση που δημιουργήθηκε στις κοινές δηλώσεις, υπήρξε και πάλι θετική ατζέντα.

“Του επιφυλάξαμε μια θετική υποδοχή, αναμένουμε την ίδια ανταπόκριση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Hurriyet από διπλωματικές πηγές, στόχος της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου στην Αθήνα, είναι να επιστρέψουν οι σχέσεις στην κατάσταση πριν από την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή πριν από το περσινό καλοκαίρι. Σε αυτή την κατάσταση επιδιώκει η Άγκυρα να επανέλθουν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκία.

Παρομοίως, το Anadolu Agency τονίζει πως ο κ. Τσαβούσογλου διατηρεί θετική ατζέντα και σκοπό έχει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Παράλληλα, στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου “βράζει” η κατάσταση, η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, μετά τις αποκαλύψεις του “αρχιμαφιόζου” Σεντάτ Πεκέρ.

Συγκεκριμένα, ο Πεκέρ στράφηκε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα Κυριακή (30/05), στο οποίο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έστελνε όπλα στη Συρία μέσω δικής του διαμεσολάβησης, ότι κάποιοι στην κυβέρνηση διατηρούν τεράστια ποσά σε τράπεζες του Κατάρ, ενώ απειλεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Το βίντεο του Πεκέρ τείνει να κυριαρχήσει στην τουρκική επικαιρότητα, με τα social media της χώρας να συζητούν το εν λόγω θέμα από το πρωί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα