Τσίπρας: Δεν θα εγκαταλείψω οικειοθελώς το οχυρό μάχης, για το συμφέρον του ελληνικού λαού

Τσίπρας: Δεν θα εγκαταλείψω οικειοθελώς το οχυρό μάχης, για το συμφέρον του ελληνικού λαού

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα (Vid)

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος .Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα.

Όχι μόνο δεν μετανιώνω για αυτόν τον αγώνα, είπε ο πρωθυπουργός αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα αυτή τη μάχη διότι ακούστηκε το δίκαιο του ελληνικού λαού σε ολόκληρο τον κόσμο. Δώσαμε μια μάχη επί έξι μήνες σε ένα δυσμενές πλαίσιο και φυσικά κάναμε και λάθη, είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως οδηγηθήκαμε σ΄ ένα δύσκολο συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγουμε τα πιο ακραία σχέδια των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης όχι μόνο σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά και σε βάρος άλλων λαών.

«Οδηγηθήκαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό βάσει του οποίου καλούμαστε σε έκτακτες συνθήκες να νομοθετήσουμε. Οδηγηθήκαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης, αγγίξαμε τα όρια της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος», είπε, για να προσθέσει ότι όμως ταυτόχρονα η κυβέρνηση με την προσπάθειά της ανέδειξε και τα όρια και τις ανοχές της Ευρώπης απέναντι στις δημοκρατικές επιλογές των λαών της.

Επισήμανε ότι στη σημερινή Ευρώπη ηγεμονεύουν συντηρητικές δυνάμεις που θέλουν να την κρατήσουν στο σκληρό δόγμα της λιτότητας. «Σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο δώσαμε τη μάχη έξι μήνες», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κάναμε λάθη», για να υπογραμμίσει «με απόλυτη ειλικρίνεια και βάθος ψυχής» ότι όχι μόνο δεν μετανιώνει που έδωσε αυτή τη τη σκληρή μάχη αλλά ότι είναι περήφανος «που δώσαμε αυτή τη μάχη, που σηκώσαμε ψηλά το αναστημα του ελληνικού λαού, που ακούστηκε το δίκιο του λαού, που σηκώσαμε ανάστημα διεκδίκησης». «Λάθη», είπε, «δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν».

«Σε ό,τι αφορά τον δικό μου κώδικα αξιών, η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση δεν είναι επιδίωξη θέσεων, είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού μας, συγκρούσεις με τα οργανωμένα συμφέροντα. Αυτό το οχυρό μάχης δεν προτίθεμαι -οικειοθελώς τουλάχιστον- να το εγκαταλείψω. Δεν θα γίνουμε ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων» δήλωσε .

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πράγματι οι δυνάμεις, οι συσχετισμοί ήταν εκπληκτικά ετεροβαρείς, για να υπογραμμίσει πως όμως είναι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος. «Οι αγώνες που δίνονται και φτάνουν ως τα άκρα αφήνουν κάποια στιγμή καρπό και ο καρπός βγάζει βλαστάρια», είπε.

"Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας"

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που εγκρίνονται απόψε, δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η δέσμευση ήταν σαφέστατη και πως το φθινόπωρο θα έρθει ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο που θα αφορά την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Έως τότε το πλαίσιο που θα ισχύει θα είναι αυτό που ίσχυε και έως τώρα.

«Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτή την κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι διαρκής», τόνισε για να υπογραμμίσει ότι «η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή εγγύηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς αυτή την εγγύηση εμείς δεν υπάρχουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network