Τσίπρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Από το “και αρχαία και μετρό”, περνάμε στο αδιέξοδο “ούτε αρχαία ούτε μετρό”

Τσίπρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Από το “και αρχαία και μετρό”, περνάμε στο αδιέξοδο “ούτε αρχαία ούτε μετρό”
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 84ης ΔΕΘ MotionTeam

Σε κατά μέτωπο επίθεση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης προχώρησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην ομιλία του στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης και τις τελευταίες εξελίξεις σ’ αυτό κάνοντας λόγο για “ντιλ με θύματα τους πολίτες της πόλης” και για “ψευδοδίλημμα: αρχαία ή μετρό”. 

Αναλυτικά τόνισε: “Εδώ στην πόλη σας, συντελείται ένα ντιλ άνευ προηγουμένου, με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για το Μετρό. Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να τρέξουμε το έργο τρεισήμισι φορές πιο γρήγορα από ότι τα δέκα προηγούμενα χρόνια. Αρχές του 2016 ήμασταν στο 30% του έργου και έχουμε φτάσει στο 75%. 

Ήδη έχει κατασκευαστεί στο σύνολό της η γραμμή του μετρό. Ο σχεδιασμός μας ήταν τέλη του 2020, δηλαδή σε έναν χρόνο από τώρα περίπου, το μετρό να αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Και ξαφνικά επανέρχεται από το πουθενά θέμα με τη κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου. 

Και ξαναμπαίνει το ψευδοδίλλημα «ή αρχαία ή μετρό». Και ξαναγίνεται ανέκδοτο το μετρό της Θεσσαλονίκης. Εμείς καταφέραμε να προχωρήσουμε στη λύση «και αρχαία και μετρό» και τώρα δυστυχώς φοβάμαι ότι οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο «ούτε αρχαία ούτε μετρό». Διότι, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, αντί για τέλη του 2020, θα έχουν την ευκαιρία –και εάν, λέω εγώ– να δουν το μετρό να λειτουργεί την άνοιξη του 2023″. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα