Τσίπρας για Εμμανουηλίδη: Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θ΄'ασο την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θ΄'ασο την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για το περιστατικό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη (Vid)

Στο περιστατικό με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που τηλεφώνησε στο "αρμόδιο" υπουργείο για τη φωτιά στη Θάσο και η γραμματέας του απάντησε, να πάρει μετά τις 15:00, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, από το νησί όπου βρίσκεται, για να ενημερωθεί για τις φωτιές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός είπε: 

"Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε στο υπουργείο όχι το άμεσο υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με το δαίμονα της γραφειοκρατίας".

Ο κ. Τσίπρας έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Πρίνο της Θάσου με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά. Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άμεσα μέτρα για τη Θάσο ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας

Θάσος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

SHARE: