Τσίπρας για Εξεταστική: “Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;”

Τσίπρας για Εξεταστική: “Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;”
sooc

Ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η Κουμουνδούρου για λίστες Πέτσα και OpinionPoll.

“Καταθέσαμε πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης με σπατάλη δημοσίου χρήματος. Από Λίστα Πέτσα ως εταιρείες δημοσκοπήσεων που ιδιοκτήτες χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο. Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;” Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την πρόταση που κατέθσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τις λίστες Πέτσα και την εταιρία Opinionpoll.

Συγκεκριμένα ζητά να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα