Τσίπρας: Η συνεργασία με τη Ρωσία θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις

Τσίπρας: Η συνεργασία με τη Ρωσία θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (Vid)

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας και την προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης καυτής της συνεργασίας σε όλους τους επιμέρους τομείς αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που προέβη αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Το έτος Ελλάδας Ρωσίας το 2016 είναι ένας επόμενος σημαντικός σταθμός στις σχέσεις μας και βεβαίως η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που είναι το Νοέμβρη να επεξεργαστούμε έναν μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας για να δούμε πως μπορούμε σε κάθε επιμέρους τομέα να  συμβάλλουμε δημιουργικά στη ανάπτυξη των σχέσεων”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε.

“Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω πως η συνεργασία των δύο χωρών μας θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις μας αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε τον κοινό μας στόχο που είναι η ευημερία των λαών μας, η οικονομική ανάπτυξη και η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα