Τσίπρας: Κανένας δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Bolek

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Τουρκάλας τραγουδίστριας μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του συγκροτήματός της.

Την σημαντικότητα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης τονίζει με ανάρτησή του στο facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον θάνατο της Τουρκάλας τραγουδίστριας Helin Bolek μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας.

"Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 28 της χρόνια, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή.

ADVERTISING

Κανένας όμως δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα που όλη η υφήλιος δοκιμάζεται σκληρά -μαζί και ο τουρκικός λαός- οι αξίες αυτές είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Η Χελίν Μπολέκ είναι η κοπέλα με τα λευκά στο βίντεο, κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος σε ανοιχτό γήπεδο, όπου τραγουδά στα Τουρκικά το Bella Ciao.

Σήμερα οι στίχοι του τραγουδιού, της ανήκουν" αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του, η οποία περιλαμβάνει και ένα βίντεο με την Bolec να ερμηνεύει στη γλώσσα της το Bella Ciao.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network