Τσίπρας καθησυχάζει ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα εφαρμοστούν μέτρα χωρίς το χρέος

Τσίπρας καθησυχάζει ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα εφαρμοστούν μέτρα χωρίς το χρέος

Δεν είναι σχήμα λόγου ότι θα εφαρμόσουμε μέτρα υπό τον όρο ότι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν ρητή αναφορά στο πολυνομοσχέδιο. Διέψευσε τα περί ανασχηματισμού και δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων

Πολιτικά μηνύματα έβγαλε στο περιθώριο της επίσκεψης του στο υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ουσιαστικά απάντησε στις ανησυχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να υπάρχει ρητή αναφορά στο πολυνομοσχέδιο ότι δε θα εφαρμοστούν τα μέτρα το 2019 εάν εν τω μεταξύ δεν έχει ρυθμιστεί το χρέος.

“Είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε σε μια ουσιαστική διευθέτηση για το χρέος. Η μπάλα δεν είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο. Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που εχω πει. Ειναι η πρώτη φορά που κλείνουμε μία αξιολόγηση και παίρνουμε χρήματα για να εφαρμόσουμε μέτρα υπό τον όρο οτι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι: “Τα μέτρα τα απαίτησε το ΔΝΤ. Εάν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος, σημαίνει ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα” και άρα δε θα υπάρχει θέμα εφαρμογής των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το NEWS247, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε στο νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή να υπάρχει ειδική αναφορά, ώστε από τη στιγμή που δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους μετά τον Αύγουστο του 2018 να μην εφαρμοστούν τα μέτρα για το 2019 και 2020.

Αυτή η άποψη φαίνεται πως εκφράζει την ομάδα των «13» που είχε υπογράψει το σχετικό κείμενο «διαμαρτυρίας» στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπρόεδρος της Βουλής φέρεται να ζήτησε ουσιαστικά η δέσμευση του πρωθυπουργού να αποτυπωθεί και γραπτά μέσα στο νόμο που θα κληθούν να ψηφίσουν οι «153».

Συνομιλώντας το NEWS 247 με κυβερνητικά στελέχη αυτό που τόνιζαν είναι πως το «ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό» και όλα δείχνουν πως το μόνο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η συγκεκριμένη αναφορά να συμπεριληφθεί μόνο στην αιτιολογική έκθεση που θα συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Παιδείας εκλήθη να σχολιάσει και τα σενάρια ανασχηματισμού και (πράγμα λογικό και αναμενόμενο) τα διέψευσε, λέγοντας: “Ανασχηματισμό κάναμε πρόσφατα.Στόχος τώρα είναι να τρέξουμε κι όχι να αλλάζουμε τα σχήματα. Τώρα τρέχουμε”.

Δήλωσε επίσης ότι: “Είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και απολύτως βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων το 2019 και το 2020.”

ΠΑΣΟΚ: Δεν τον πιστεύει πια κανείς

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος ο κ. Τσίπρας “αποδεικνύει την προχειρότητα των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση αλλά και την διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους”.

Και συμπληρώνει: “Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο Υπουργός Παιδείας από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του διαρρέει είτε δημοσιογραφικά είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή. Τις υποσχέσεις και τις δήθεν δεσμεύσεις τους δεν τις πιστεύει πια κανείς.

Ακόμη χειρότερος ο συμβολισμός της επίσκεψης του κου Τσίπρα. Επιλέγει πάντα το υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει την εκστρατεία παραπλάνησης της κοινωνίας από την σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος επιβάλλει με το δεύτερο δικό του μνημόνιο που έχει τη δική του υπογραφή. Δείχνει έτσι πόσο υπολογίζει την παιδεία, την αγωνία των μαθητών και το μέλλον των νέων παιδιών.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που μοναδικό του μέλημα ήταν να οργανώνει  καταλήψεις και να παρακινεί σε ανυπακοή. Και από έναν πρωθυπουργό που αξιολογούσε δήθεν τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας με άριστα 10 και μετά τον απέπεμπε” ενώ καταλήγει σημειώνοντας: “Δεν μπορεί να υπολογίζει η νέα γενιά και η Ελλάδα σε όσα άκουσε σήμερα. Γιατί η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από την πολιτική της στην Παιδεία κάθε έννοια που αφορά την αξιοκρατία, την ποιότητα και την αριστεία. Γιατί η κυβέρνηση εγκαθιδρύει μια μαζική εκπαίδευση χαμηλής ποιότητας. Ενώ την ίδια ώρα επιβάλλει τον πλήρη κομματικό έλεγχο της εκπαίδευσης και μάλιστα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Δε θα σταματήσουμε να καλούμε αυτήν την κυβέρνηση σε πραγματικό, ειλικρινή  και με ευρείες συναινέσεις διάλογο σε θέματα που αφορούν την προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα